El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Naturgy es desploma a la borsa després de l’anunci de la divisió
  • CA

La companyia energètica Naturgy s’ha desplomat un 12% a la borsa després d’anunciar la seva divisió en dues companyies per afronar la transcició energètica. Segons les dades d’aquests divendres, el preu de l’acció ha baixat dels 28 als 25 euros. Tot i això, encara es troba lluny de l’enfonsada dels últims 12 mesos a causa de la pandèmia, quan va arribar als 18,99 euros. Tanmateix també s’allunya dels màxims als quals havia arribat en la prepandèia que col·locaven el preu de l’acció als 30 euros.

Naturgy anunciava aquest passat dijous que reestructuraria la seva companyia per dividir-la en dues, però mantenint intocable la direcció de l’empresa. Aquesta decisió és a causa de la necessitat de dividir les forces per fer front a la transició energètica, segons va explicar la companyia en un comunicat. Una de les companyies es dedicarà als negocis liberalitzats (energies renovables, cartera de clients d’energia, el parc de generació convencional i la gestió de mercats majoristes i l’altra a les empreses de transports, tal com va indicar la companyia. De fet, aquest nou enfoc augurava una millora per a l’empresa, però la borsa no ho ha traduit de la mateixa manera, segons les dades publicades.

El projecte de reestructuració, batejat com a Gèminis, busca “simplificar i focalitzar la gestió de cada un dels grups per accelerar el seu pla estratègic”, explicar aquest dijous Naturgy, pocs minuts abans del tancament dels mercats. Els mals resultats de Naturgy han arrossegat l’Íbex 35 als números vermells, fins a tancar en els 8.795 punts, un 1,02% menys. Per contra, Meliá i Repsol han liderat les pujades, amb un 1,43% i un 0,70%.

Tot i que l’empresa energètica Naturgy no va concretar la data en la que començaria la divisió va afegir que seria al llarg d’aquest 2022, unes dades que podrien haver preocupat als accionistes i provocat la devallada d’aquest divendres a la borsa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 11, 2022 | 20:32
    Ricard febrer 11, 2022 | 20:32
    La comercialitzadora de catalana de gas es deu estar arruïnant. Per això munten la divisió: per dissimular el seu origen de distribuïdora en règim de paramonopoli. I això que es de les poques empreses que pot oferir les TUR...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa