Multa de 6 milions i mig d’euros a tres empreses pels nivells de contaminació

El Govern ha anunciat una multa a tres empreses establertes a Catalunya amb una sanció de 6 milions i mig d’euros per superar els nivells de contaminació permesos. Així ho ha explicat aquest dissabte la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, en una atenció als mitjans des de Glasgow. Jordà ha dit que no pot revelar quines són aquestes companyies, però ha assegurat que són casos “greus” i “algun de molt greu”. La consellera ha avisat al sector privat que seran “molt exigents” amb els objectius climàtics: “Tots hem de remar en la mateixa direcció”.

D’altra banda, Jordà ha admès haver parlat amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, sobre la possibilitat de posar peatges a l’entrada de la capital catalana. “No sóc ningú per plantejar aquest peatge, però és evident que moltes capitals europees el tenen”, ha remarcat Jordà. La consellera i Colau s’han “emplaçat a treballar” també en “la problemàtica del transport individual a Barcelona”, segons Jordà.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha participat aquest matí en la ‘Declaració de Glasgow d’Alimentació i Clima’ a l’Ajuntament de la ciutat amb motiu de la 26a Conferència Mundial pel Clima (COP26). Jordà ha reconegut que “fins ara no s’ha fet prou” des del Govern per afrontar la crisi climàtica. “Aquest departament no està per figurar, sinó per treballar i acompanyar en la transició verda”, ha reblat.

Aquesta tarda, Jordà mantindrà una reunió amb Mairi Gougeon, ministra d’Afers Rurals del Govern d’Escòcia a la COP26, i després es desplaçarà a Stirling per participar en el sopar la coalició de governs regionals Under2. El president del Govern, Pere Aragonès, també assistirà a la cimera contra el canvi climàtic.

Nou comentari