La ministra Maroto diu que el pla de xoc del preu de la llum comença a tenir efectes

El preu de l'electricitat torna a batre un nou rècord històric

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha defensat aquest divendres el “pla de xoc” aprovat pel govern espanyol fa uns dies per revertir la pujada constant del preu de la llum. En una entrevista a la cadena SER, ha manifestat que aquesta reforma “comença a tenir efectes” en les factures de l’energia d’empreses i particulars. Maroto ha assegurat que el govern espanyol és “molt sensible” amb aquesta pujada constant del preu d’aquestes factures, i ha afirmat que la Moncloa treballa per tal que el benefici de les empreses elèctriques es destini a pal·liar els efectes de l’increment del preu de la llum.

Tots hem de contribuir perquè aquest no sigui un problema per les elèctriques“, ha manifestat també la ministra, a més d’assegurar que aquest problema no s’està produint només a l’Estat espanyol sinó a tot el continent europeu. És per això que ha demanat trobar una sol·lució des d’Europa i no només des de l’Estat, perquè ha reconegut que la feina que fa el govern espanyol no és suficient.

Aquest divendres es batrà un nou rècord històric del preu mitjà diari de l’electricitat. El MWh es dispararà fins als 216,01 euros, segons les dades del mercat elèctric designat (OMIE). Aquest nou increment del preu de la llum arriba en plena escalada del preu de totes les matèries primeres vinculades a l’energia de tot el món, com el gas, el petroli i el carbó, cosa que dispara al mateix temps tots els drets de CO1, també a màxims històrics.

Per fer-se una idea, el preu de la llum en només una setmana ha incrementat en un 24,88%: fa una setmana el preu de l’electricitat al mercat majorista espanyol estava a 172,97 euros/MWh. I si es compara amb fa un any, quan el preu estava a 41,48 euros/MWh, la pujada és del 420,76%. És a dir, que s’ha multiplicat per més de cinc.

Comentaris

  Josep 01/10/2021 9:42 am
  si, cada dia més car, tros de merdosa sociata.
  Déjà-vu 01/10/2021 10:13 am
  Això és el sistema M Punto Rajoy... esperar, esperar que qualque dia es resolgui tot sol qualsevol problema de l'estat espanyol... Quan una cosa puja algun dia ben segur baixarà, és això. Només cal esperar.
  GAVANENC 01/10/2021 12:05 pm
  No se quins efectes pot tenir, si el preu segueix pujant....
  ciutadà 01/10/2021 4:23 pm
  I tant. Avui és més cara que mai ho avia estat.
  uno que vive en Tabarnia 02/10/2021 4:02 pm
  aquesta es la del espectacle de la Palma, cal fer-li cas?
  Pepe 02/10/2021 7:25 pm
  Els constants canvis en el preu de l'electricitat a Espanya poden resultar realment desconcertants. De fet, en els últims mesos hem llegit titulars que anunciaven constantment "nous rècords" del cost per la llum. Amb aquesta situació, no és estrany que es posi en dubte l'efectivitat del model implantat per l'executiu central. Avui, aquest ha estat qüestionat per la televisió alemanya ARD, la qual ha assegurat que les mesures de Pedro Sánchez són merament "cosmètiques". Un any sense canviar el preu de la llum I és que el primer paràgraf del text publicat per l'informatiu Tagesschau ja estableix les clares diferències del sistema de l'Estat espanyol respecte a l'alemany. Segons expliquen, el preu del quilowatt per hora al país germànic es manté durant 12 o 24 mesos

Nou comentari