La Moncloa passa la pilota del preu de la llum a la UE

Calviño considera que l'encariment en el preu de la llum és un problema "global" al qual s'ha de donar una resposta "coordinada"

El preu de l’electricitat tornarà a assolir rècords històrics aquest dimarts, arribant als 203 euros per megavat/hora. La franja més cara d’aquest dimarts serà entre les vuit i les nou del vespre, quan l’import pujarà fins als 256,47 euros segons les dades de l’Operador del Mercat Ibèric de l’Electricitat (OMIE). En canvi, l’horari més econòmic per fer servir els electrodomèstics serà entre les dues i les cinc de la matinada, quan els preus es mouran al voltant dels 160 euros -el que també triplica els preus d’ara fa un any-.

La polèmica per l’increment del preu ha perseguit el govern espanyol des del juliol, quan es va començar a disparar fins als rècords actuals. Per aquest motiu el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va prendre mesures urgents per aturar la pujada. Després del Consell de Ministres va anunciar un pla de xoc per aturar l’encariment que incloia treure els beneficis extra a les elèctriques. Aquestes mesures, però, no han servit i la llum ha tornat a registrar el segon rècord històric.

Per tot això aquest dilluns la vicepresidenta i ministra d’Economia del govern espanyol, Nadia Calviño, ha reclamat a la Unió Europea una “resposta decidida i urgent”. Ho ha fet a l’arribada a la reunió de l’Eurogrup a Luxemburg.

Calviño considera que l’encariment en el preu de la llum és un problema “global” al qual s’ha de donar una resposta “coordinada”. D’aquesta manera, Calviño ha evitat la part de responsabilitat del govern espanyol en l’increment del cost de l’energia. La vicepresidenta del govern espanyol considera que hi ha “un creixent interès” dels estats per poder regular el preu i l’ha titllat d’una qüestió “de màxima prioritat”.

“És fonamental assegurar l’estabilitat dels mercats d’energia internacionals i evitar un impacte negatiu en ciutadans i empreses”, ha dit en referència a les dificultats que afegeix el cost de l’energia a la sortida de la crisi derivada de la pandèmia.

Comentaris

  GAVANENC 05/10/2021 5:28 pm
  Aquesta es la manera de treballar que te el gobierno per aturar la pujada dels preus de la llum.....No fotre res
  ton c. 05/10/2021 5:45 pm
  ui si Europa en te la culpa de que els ex-polítics, estiguin tos ficats a aquestes empreses, ai i els sindicats que diuen que, actualment només poden fer vaga els funcionaris que tenen ellloc de treball garantit, fins quan?.
  Guillem Ben-Aviat 05/10/2021 6:54 pm
  Els "hidalgos", sempre parant la ma a Europa a veure què cau perquè amb els 18.000 milions que ens foten cada any, no en tenen prou. Menys pencar, que és de "villanos", qualsevol cosa
  Ferran 05/10/2021 7:53 pm
  Gobierno de pajilleros
  Tano 05/10/2021 8:39 pm
  Primero os hacéis los chulos, y luego chutáis a corner. Típico de los "Suciolistos Escañoles"
  inocent 06/10/2021 1:34 pm
  Pro a veure, quines empreses de las subastas ens venen les energies. Voldria sapiguer el nom d'aquetas empresas perque no fabrican fisicament res, nomen remenen diners.

Nou comentari