El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La inflació bat un nou rècord a Catalunya
  • CA

L’Índex de Preus del Consum (IPC) va pujar tres dècimes al novembre a Catalunya respecte a l’octubre i la taxa interanual se situa en el 5,3%, una dècima per damunt de la registrada l’anterior mes, d’acord amb les dades fetes públiques aquest dimecres Institut Nacional d’Estadística (INE), informa l’agència Europa Press. A tot l’estat espanyol, la inflació també va pujar tres dècimes al novembre amb relació al mes d’octubre i la taxa de variació anual se situa en el 5,5%, una dècima més que el mes anterior, la més alta des del setembre de 1992.

Catalunya és el quart territori de l’estat amb la taxa interanual més baixa, amb el mateix increment que la Comunitat de Madrid i la Regió de Múrcia, i només per davant de les Canàries (4,6%), el País Basc (5,1%) i Astúries (5,2%) —a més de Ceuta (4,8%)—. Els preus que més han pujat a Catalunya respecte a l’octubre han estat, amb diferència, el vestit i el calçat (5,4%), seguit d’aliments i begudes no alcohòliques (0,8%), transport (1%), altres ( 0,4%), Begudes alcohòliques i tabac (0,2%), Parament (0,2%), Ensenyament (0,2%) i Hotels, cafès i restaurants (0,1%). Per part seva, Comunicacions i Medicina es van mantenir plans, i van caure Oci i cultura (-0,4%) i Habitatge (-1,7%). A nivell interanual, el repunt més gran és a Habitatge (14,7%) i Transport (13,7%), mentre que els únics preus que han baixat respecte al novembre de fa un any són Comunicacions (-0,4%).

Totes les demarcacions catalanes han experimentat un augment similar respecte a l’octubre, amb un 0,6% a Lleida, un 0,4% a Girona i un 0,3% tant a Barcelona com a Tarragona. A nivell interanual, l’augment de les demarcacions catalanes s’ha situat al 6,4% a Lleida, el 6,1% a Girona, el 6% a Tarragona i el 5% a Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: No importa el IPC si el catalán es impuesto a desembre 15, 2021 | 13:24
    No importa el IPC si el catalán es impuesto desembre 15, 2021 | 13:24
    El catalán es más importante.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa