El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Giró reclama a l’Estat gestionar la transformació econòmica de l’automoció

El conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, ha reclamat al govern espanyol que permeti a les diferents comunitats la cogestió d’una bona part del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) de l’automoció. Tal com ha explicat Giró durant la seva visita a la fàbrica de Seat, el PERTE suposa “el futur del sector automovilístic català”. En aquest sentit, el conseller ha recordat que la cogestió del projecte és essencial per aconseguir l’èxit de la iniciativa. De moment, l’Estat no ha donat competències a Catalunya per gestionar el PERTE i s’estima que s’hi invertiran 4.300 milions d’euros en àmbit estatal.

“Esperem que, en un Estat que es fa dir descentralitzat, tinguem una part dels fons europeus per poder distribuir”, ha comentat en una atenció als mitjans durant la seva visita aquest dimecres a la fàbrica de Seat a Martorell. D’aquesta manera, s’espera que l’Estat inverteixi 4.300 milions d’euros en aquest projecte, que segons Giró no només afectarà a grans empreses com Seat sinó també a tota la seva cadena de proveïdors. Per aquest motiu, Giró ha explicat que la situació més coherent serà la cogestió d’aquests diners i la “participació del Govern en les decisions”.

L’executiu català també ha demanat que s’agilitzi la tramitació de les subvencions a les empreses, ja que ha assegurat que “moltes pimes senten a parlar dels fons i els demanen, però no els veuen”. De fet, el conseller ha lamentat que el PERTE de l’automoció “ja va amb retard”, tot i que també ha reconegut que la seva activació es troba “en la recta final”. A banda de visitar les instal·lacions de Seat aquest dimecres, el conseller d’Economia i Hisenda Giró també s’ha reunit amb el president de l’automobilística, Wayne Griffiths, i el responsable del projecte d’electrificació del grup, Alfonso Sancha.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a febrer 16, 2022 | 21:30
    Luisnomeacuerdo febrer 16, 2022 | 21:30
    Para que os lo gasteis en falsas embajaditas y comisiones, si no sabéis ni gestionar un kiosco de pipas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa