El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Foment afirma que abaixar impostos és una prioritat en la reforma fiscal
  • CA

Foment del Treball ha defensat aquest dilluns la baixada d’impostos i l’augment del nombre de contribuents, durant la presentació aquest dilluns del Llibre Verd per a la reforma fiscal espanyola. A més, la patronal també ha demanat la participació del govern espanyol en la eliminació de l’economia submergida. Tal com ha dit El president de Foment, Josep Sánchez Llibre no cal incrementar els impostos a les persones que els paguen, sinó fer “que paguin els que avui no paguen”.

El la presentació del Llibre Verd de Foment, Sánchez llibre, juntament amb el conseller de Presidència de Foment i Coordinador del Grup d’Experts Tributaris, Manuel Silva, i del president de la comissió d’Economia i Fiscalitat, Valentí Pich han recordat a l’executu espanyol que la fiscalitat “és un gran instrument al servei de la política econòmica, i no un mecanisme per a quadrar els pressupostos públics”.

En el context de la creació per part del govern espanyol del comitè d’experts que aborden la reforma fiscal, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero va defensar la necessitat de reduir gradualment la diferència de 7,7 punts del PIB de pressió fiscal que té Espanya amb la mitjana de la zona euro. Per a Sánchez Llibre, no obstant això, “és incorrecte dir que a Espanya hi ha una fiscalitat baixa. El que passa és que hi ha poc compliment”, i ha remarcat la necessitat de virar cap a una fiscalitat competitiva, en les seves paraules.

Pel que fa a Silva, ell mateix ha reconeugt la necessitat de canviar el sistema d’obtenció d’impostos. En concret, ha demanat la implantació d’un “sistema tributari just” i legitimat, per a estendre el seu compliment, i que actualitzi les tarifes en funció de la inflació En el cas de Pich, ha defensat “distensionar la conflictivitat que hi ha en les relacions tributàries”, perquè els contribuents tinguin un ambient amigable, i ha afegit que la falta de contribuents es deu tant al nivell d’atur com a l’economia submergida.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a febrer 21, 2022 | 21:37
    Luisnomeacuerdo febrer 21, 2022 | 21:37
    Empezad bajando los impuestos en la comunidad catalana, que teneis a la gente axfisiada, nada menos, que más de 300000 funcionarios y chiringuitos para mantener a los estómagos agradecidos de la causa. Luego hablaremos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa