El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Díaz demana el suport d’ERC en l’acceptació de la reforma laboral
  • CA

La reforma laboral que s’ha d’aprovar el 3 de febrer al Congrés segueix rebent crítiques dels sindicats, però també de partits com ERC. La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha lamentat les crítiques: “Sembla que estiguem en campanya electoral”, ha dit, en una assemblea a la seu de CCOO de Catalunya. Díaz ha visitat el territori català i ha demanat a ERC que intenti dissipar els dubtes dels republicans i ha fet una crida a que el partit polític doni la convalidació al decret llei. “Qui digui que la reforma laboral és lleugera té un profund desconeixement del que s’ha fet”, ha explicat. A més, la ministra ha defensat la legitimitat dels agents socials per negociar una reforma d’aquesta magnitut.

En la trobada en els mitjans després de la reunió amb els sidicalistes de Comissions Obreres, la vicepresidenta ha defensat que la reforma laboral és un canvi de paradigma i aborda iniciatives de “canvi estructural”. A més ha recordat que és la primera vegada que un decret llei té en compte la precarietat laboral a l’estat espanyol, una novetat que dista molt de les últimes reformes que va fer el PP, tal com ha descrit la ministra. “Deroguem, però fem molt més perquè ara ja ningú farà una vaga per demanar la ultraactivitat”, ha afegit.

No és cap secret que ERC ha mosrtat els seus dubtes sobre la nova llei de manera pública per no ser tan disruptiva com s’esperava. Davant d’aquestes qüestions Díaz ha demanat que el partit polític aprovi el decret llei, ja que si no l’avalen “hauran d’explicar als treballadors que els aspectes com la millora retributiva vinculada als convenis sectorials no s’aplicarà”. “Conec la sensibilitat social d’ERC i estic segura que la norma tirarà endavant”, ha afegit.

Pel que fa a la reunió amb CCOO, la ministra Díaz ha demanat “coherència” en les converses sobre l’augment del salari mínim, ja que ha anunciat que hi haurà la primera mesa de diàleg social de l’any el 7 de febrer: “S’ha de ser just i en temps de crisi donar més a qui menys té”. La ministra de Treball ha volgut recordar que l’augment de preus no va lligat als sous dels ciutadans “diguin el que diguin”, ha etzibat. A més, ha dit que el govern espanyol té la voluntat d’equilibrar la balança dels sous i ajudar als col·lectius més vulnerables: “Els que més pateixen i qui més assenyalats estan per la pèrdua de poder adquisitiu són els treballadors”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rosa a gener 26, 2022 | 22:59
    Rosa gener 26, 2022 | 22:59
    El que en realitat pensa la ministra aquesta és: "Coneixent la covardia d'ER, estic segura que la reforma tirarà endavant".Per això ve a Barcelona a reunir-se amb el Torrent i a tocar-li el crostó. I ja veureu com el valent expresident del Parlament, que va fer fora al president Torrent per ordre de la junta electoral i va impedir la investidura del president Puigdemont per interès dels seus amos, segur que entendrà les raons de la ministra i no defraudarà al "Pedrito Dialogante"
  2. Icona del comentari de: Now. a gener 26, 2022 | 23:34
    Now. gener 26, 2022 | 23:34
    I després exigiran el 25% de cagañol. Au i que us bombin.
  3. Icona del comentari de: Comunisme de Pijos i tontets torrents de la regadora 155 a gener 27, 2022 | 05:31
    Comunisme de Pijos i tontets torrents de la regadora 155 gener 27, 2022 | 05:31
    Torrent nomes serveix per llepar el cul de la ricatxa GUCCI.DIAZ, una pija total, comunista Moet Chandon, com el PIJO ASENS, de famiglia forrada d'or
  4. Icona del comentari de: Rufian, sin bragas y a lo loco a gener 27, 2022 | 07:02
    Rufian, sin bragas y a lo loco gener 27, 2022 | 07:02
    Torrent calces avall i Arriba España y Arriba junqueras.155

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa