El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Compte enrere per a la reobertura de l’oci nocturn
  • CA

L’oci nocturn reobrirà aquesta nit a Catalunya després d’acumular 569 dies de tancaments des del començament de la pandèmia, una afectació que puja fins a 700 dies si se sumen les obertures parcials i les restriccions. La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) calcula que els tancaments han tingut un impacte de 6.500 milions d’euros en el sector.

Les discoteques i els bars musicals podran tornar a obrir a les 00.00 d’aquest divendres sense limitacions en els aforaments ni en els horaris. Tampoc hauran de demanar el certificat Covid a l’entrada després que la Generalitat hagi decidit eliminar-lo juntament amb la resta de restriccions que hi havia en vigor, a excepció de les mascaretes.

Cronologia dels tancaments

La primera vegada que l’oci nocturn va haver d’abaixar la persiana va ser l’11 de març del 2020, quan el Govern va prohibir tots els actes que tinguessin un aforament superior a les 1.000 persones. En aquell moment ja van demanar les primeres ajudes perquè preveien grans pèrdues. Tres dies després, el govern espanyol va declarar l’estat d’alarma i la Generalitat decretés el tancament de totes les activitats no essencials.

Les patronals del sector van demanar sense èxit la reobertura parcial, que no va arribar fins al 19 de juny. Un mes després es va aprovar la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones i, tot seguit, l’oci nocturn va tornar a tancar. Malgrat les demandes de Fecasarm i altres entitats, el sector va estar tancat durant més de 300 dies mentre es disparaven els botellots i les festes il·legals.

A l’estiu del 2021, gairebé un any després, les discoteques van poder reobrir amb moltes restriccions i condicions que van acabar amb l’aprovació del certificat Covid a mitjans d’octubre. El 23 de desembre el Govern va decretar un nou tancament total per l’explosió de casos de la sisena onada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa