El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya, líder europea en captació d’inversions estrangeres
  • CA

Catalunya és líder europea en captar inversions estrangeres. Així ho recull la publicació fDI Magazine del Financial Times, que defineix el país i la seva capital com el territori europeu amb la millor estratègia per captar aquest tipus d’inversions. Aquest és un dels rànquings més prestigiosos a escala internacional, i les multinacionals l’utilitzen per estudiar noves inversions empresarials.

En concret, el Financial Times valora l’estratègia de captació d’inversions estrangeres d’Acció, un òrgan vinculat al departament d’Empresa i Treball. Malgrat estar en plena pandèmia, Acció va aconseguir captar fins a 77 projectes d’inversió estrangera a Catalunya, el que va suposar una inversió de 480 milions d’euros. Això es va traduir en 2.300 llocs de treball, pel que l’fDi Magazine reconeix el bon funcionament d’Acció alhora d’atraure nous projectes empresarials al país.

A més, el Financial Times valora especialment que Catalunya tingui institucions d’educació superior que actuen com “imants d’inversió d’alt valor afegit”. També es menciona que “gegants tecnològics internacionals, pimes i start-ups altament especialitzades estan atraient el millor talent d’arreu del món” a Catalunya.

Catalunya està situada en primera posició al rànquing de la categoria Large European Regions of the Future – FDI Strategy per davant de regions importants com North Rhine-Westphalia, a Alemanya, i Flandes, a Bèlgica. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assegurat que aquest reconeixement evidencia “el compromís del Govern” per atreure inversió estrangera “que generi valor afegit a l’economia catalana”, sobretot en els àmbits industrial, digital i tecnològic. “L’objectiu de la captació d’inversió estrangera sempre és el de crear llocs de treball qualificats i fer créixer el valor qualitatiu del teixit empresarial present al nostre país”, ha explicat.

Torrent ha posat en valor que “pocs territoris europeus compten amb una agència especialitzada en la captació i gestió de projectes d’inversió estrangera com Acció” i ha recordat que fa més de tres dècades que l’òrgan té experiència en captar inversió estrangera, concretament des de 1985. “Aquesta distinció reconeix un bagatge consolidat al llarg dels anys i plenament vigent, amb uns 500 projectes d’inversió estrangera en cartera a dia d’avui”, ha assenyalat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tonet a febrer 18, 2022 | 16:52
    Tonet febrer 18, 2022 | 16:52
    Qui deia que no s'havia de promoure l'Acció Exterior? Que destinar-hi diners era malversació? Foteu-vos!
  2. Icona del comentari de: Ramon a febrer 18, 2022 | 17:09
    Ramon febrer 18, 2022 | 17:09
    I el pais de Madrid es Madrid. Doncs tots els ministeris fora.
  3. Icona del comentari de: Consuelo de tontos a febrer 18, 2022 | 17:45
    Consuelo de tontos febrer 18, 2022 | 17:45
    Nada como aprender a poner el link de lo que se publica. De todos modos, es agarrarse a un clavo ardiendo, porque lo pone bien claro que es "del futuro "... ¿ y esto cuando será ? ¿ Uno, dos, tres años, nunca? Dependiendo de quién está en el gobierno, claro. Barcelona ha perdido lo del medicamento; el museu; el aeropuerto; los Juegos; agencia europea de metereologia; Nissan; todas las empresas que se fueron - ¿ me dejo algo ? Y, la mención está en la última página de la revista, porque en lo que es muy importante, Cataluña ni aparece. Nada, consuelo de tontos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa