La catalana Holaluz compra el 100% de la filial espanyola de Bulb Energy

L’empresa catalana Holaluz ha adquirit el 100% de la filial espanyola de Bulb Energy, una companyia britànica que està especialitzada en vendre energia verda a clients residencials. Els 23.000 clients a l’Estat espanyol amb els quals ha tancat aquest 2021 passaran a ser ara d’Holaluz. Part d’aquesta compra estarà finançada amb l’ampliació de capital d’11,3 milions d’euros tancada el novembre passat, segons ha informat aquest divendres en un comunicat.

Ara bé, l’import exacte de la transacció no ha estat detallat per l’empresa. La companyia que presideix Carlota Pi espera que amb aquesta compra pugui tancar l’exercici amb més de 400.000 clients. Holaluz calcula que aquest nou escenari la col·loqui en una posició “d’avantatge competitiu” en l’estratègia d’apostar per les energies renovables. Aquesta operació no depèn de cap decisió pel que fa a la regulació o competència, de manera que es preveu que la compra es completi el proper 30 de desembre.

Aquesta notícia arriba en un moment en el qual l’augment del preu de l’energia no té aturador i no deixa de registrar rècords històrics. Aquest dijous, per exemple, el preu de la llum va superar la xifra dels 400 euros/MWh. Segons les dades publicades per l’Operador del Mercat Ibèric de l’Electricitat (OMIE), el preu de la llum en el mercat majorista va pujar un 6,5% respecte a l’últim màxim històric, de manera que es va consolidar per sobre dels 300 euros/MWh.

Fa una setmana, el preu de l’electricitat tornava a disparar-se de manera exagerada. El passat divendres, el preu de l’energia a l’Estat espanyol batia un nou rècord per tercer dia consecutiu. L’import mitjà es va situar en els 309,2 euros per MWh, un 2,2% més que el dia anterior. Llavors, la franja horària amb l’electricitat més cara va ser de set a vuit del vespre (amb un preu de 350 euros). L’import mínim, en canvi, va ser de 250 euros per MWh, una xifra que es va assolir entre les quatre i les cinc de la matinada. 

Comentaris

    Carlos Desembre 25, 2021 | 01:12
    Amb sembla de de Catalana en te poc.

Nou comentari