El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Calviño reitera que el creixement de l’economia espanyola superarà el 10% del PIB
  • CA

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, ha insistit aquest dijous que l’economia espanyola creixerà per sobre el 10% durant el tercer trimestre i que si es contenen els rebrots, dels quals ha dit que són “inevitables” fins que no arribi la vacuna, la recuperació seguirà l’evolució prevista en forma de V asimètrica. Calviño, que ha fet aquestes declaracions en la cloenda de la jornada Tendencias 2021 organitzada per ‘El Pais’ i Kreab, ha assegurat que el final de la hibernació es va traduir en un “punt d’inflexió” en què l’economia va començar a remuntar. La ministra i vicepresidenta també ha assegurat que els propers mesos són “claus” per agafar el “camí correcte” cap a la recuperació.

Precisament, aquest dimecres el Banc d’Espanya va situar la recuperació del tercer trimestre entre el 13% i el 16,6%, tot i que va empitjorar les seves previsions econòmiques per al 2021 per culpa de “l’elevada incertesa” derivada dels rebrots de coronavirus.

Segons el supervisor, l’economia espanyola tancarà aquest any amb una caiguda d’entre el 10,5% i el 12,6%, i el 2021 no es recuperarà tan ràpid com es preveia. També s’ha fet ressò de les previsions de l’Airef, amb una pujada superior al 14,4%, o de Funcas, amb un 11,2%.

D’altra banda, Calviño també sosté que sempre i quan es puguin controlar els rebrots la recuperació seguirà el patró d’V asimètrica i ha afegit que és “fonamental”. Amb tot però, la vicepresidenta econòmica ha lamentat que la crisi econòmica derivada del coronavirus ha causat una “disrupció profunda en la senda que estàvem immersos fins a mitjans de març”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa