El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Caixabank guanya 5.226 milions per l’efecte de la fusió amb Bankia
  • CA

CaixaBank ha tancat l’exercici 2021 amb un benefici de 5.226 milions d’euros, una xifra gairebé quatre vegades més que l’anterior i que supera àmpliament els registres d’abans que esclatés la pandèmia. La millora dels resultats de l’entitat es deu a l’impacte de la fusió amb Bankia, segons ha comunicat CaixaBank a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Sense tenir en compte les sinergies de la fusió, Caixabank hauria guanyat 2.359 milions, uns resultats que, malgrat reduir el benefici a menys de la meitat, també hauria estat superior a les xifres d’abans de la Covid-19. El volum de negoci de l’entitat pràcticament arriba al bilió d’euros i els recursos dels clients creixen gairebé un 50%, fins als 620.000 milions d’euros.

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha celebrat que l’entitat hagi completat amb “èxit” la integració de Bankia, la “més gran del sector”, en un context tan complicat i a més ha reforçat la seva posició comercial. La posició “sòlida” de Caixabank després de la fusió permetrà recuperar la política de dividends.

Tornen els dividens

El consell d’administració ha acordat proposar un dividend en efectiu de 0,1463 euros bruts per acció a la pròxima junta general d’accionistes. Això suposaria una despesa de 1.179 milions, la meitat del resultat consolidat ajustat per l’impacte en els comptes de la integració de Bankia. El conseller delegat de l’entitat, Gonzalo Gortázar, preveu un 2022 “complex”, però està convençut que els resultats del 2021 permeten encarar-lo amb garanties.

Tot i el benefici net de rècord, els ingressos core del grup han caigut un 1%, fins als 11.339 milions, per la caiguda dels marges d’interessos i els resultats associats a empreses participades. El descens s’ha vist compensat de forma parcial per l’augment dels ingressos per comissions i els contractes d’assegurances.

Malgrat la crisi de la Covid-19 i la fusió amb Bankia, CaixaBank ha pogut mantenir els nivells de morositat i saldos dubtosos. La ràtio de morositat se situa en el 3,6%, molt similar a la dels exercicis anteriors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa