El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Banc Sabadell pacta l’acomiadament d’almenys 1.380 treballadors
  • CA

Els sindicats i la direcció del Banc Sabadell han arribat a un principi d’acord per tal que l’entitat financera dugui a terme l’acomiadament de 1.380 treballadors a través d’un expedient de regulació d’ocupació. La decisió d’acollir-se a aquest pla de baixes serà dels mateixos empleats. El nombre màxim de persones que poden adherir-se és de 1.605. La negociació entre les dues parts tenia com a objectiu principal evitar els acomiadaments forçosos, que era una prioritat tant de l’empresa com dels sindicats. El Banc Sabadell ha reduït les seves pretensions inicials, que preveien retallar 1.963 treballadors de la plantilla.

El sindicat Comissions Obreres explica que l’acord inclou que els empleats majors de 55 anys amb més de deu anys d’antiguitat a l’empresa puguin decidir prejubilar-se. Les retribucions que rebran els beneficiats per aquesta mesura seran equivalents a un 85% del salari net amb un topall de 300.000 euros per als empleats d’entre 55 i 57 anys i de 280.000 per als que tenen entre 58 i 62. Pel que fa als menors de 54 anys que acceptin l’ERTO, rebran una indemnització equivalent a 40 dies de sou per any treballat amb un màxim de 30 mensualitats. A més, també percebran 2.000 euros de prima per cada tres anys d’antiguitat.

Un altre dels punts de l’acord és que el Banc Sabadell durà a terme excedències forçoses de tres anys. Els treballadors afectats rebran el 25% del seu sou i hauran de ser readmesos en un rang de 25 quilòmetres respecte a la seva ubicació actual. Per últim, els sindicats i l’entitat financera han pactat que tan sols es traslladarà geogràficament a 50 persones. A més, tots aquells empleats afectats per tancament de centres o deshomologacions hauran de ser reubicats a un altra ubicació a menys de 100 quilòmetres i una hora de desplaçament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: al banco sabadel ni aigua a octubre 18, 2021 | 13:49
    al banco sabadel ni aigua octubre 18, 2021 | 13:49
    no hem sap greu pels treballadors, però ara tasten en la mateixa medicina que el banco sabadel, a tractat als seus clients. El tracte dels bancs als seus clients, en època de pandèmia, el pitjor de tot, ha estat insultant i faltant el respecte, tan de l'entitat com dels propis treballadors tot i que n'hi ha un que ai el foten al carrer, ja m'he està més que be als directius que s'enfonsin en la misèria

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa