El Banc d’Espanya demana evitar un augment de la inflació

El Banc d’Espanya ha alertat que un augment de la inflació podria llastrar la recuperació econòmica que s’ha registrat durant els últims sis mesos. L’entitat ha publicat el seu Informe d’Estabilitat Financera aquest dijous i constata que s’han reduït els riscos de l’economia. Tot i això, el Banc d’Espanya adverteix que encara existeixen vulnerabilitats com la fragilitat financera que presenten les llars i les empreses dels sectors més afectats per la Covid-19, com és el cas del turisme.

Davant l’existència d’aquests riscos, el governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, demana que “la política monetària ha de seguir garantint unes condicions de finançament favorables en un context caracteritzat per una recuperació econòmica robusta, però incompleta i subjecta a incertesa”. L’Informe d’Estabilitat Financera explica que els factors que més alimenten els dubtes sobre el bon rumb de l’economia són la incertesa en l’evolució de la pandèmia, l’augment dels preus d’energia i el retard en l’activitat de les cadenes globals de valor.

El Banc d’Espanya demana parar especial atenció a les empreses i els treballadors dels sectors més afectats per la crisi sanitària, ja que “han incrementat de manera significativa el seu endeutament”. A més, aquesta entitat ha detectat senyals de deteriorament en aquest sector amb un augment de crèdits dubtosos vinculats a l’Institut de Crèdit Oficial. Tot i això, l’Informe d’Estabilitat Financera destaca que l’impagament per part d’aquestes empreses no ha estat una pràctica habitual durant la crisi sanitària.

Una altra de les peticions que ha realitzat el Banc d’Espanya és que s’implementi un pla de consolidació fiscal un cop s’assoleixi una recuperació econòmica robusta. La institució considera que s’ha de reduir el nivell de deute i afavorir el creixement sostenible i equilibrat. L’endeutament públic és una de les grans preocupacions que ha mostrat el Banc d’Espanya a través del seu Informe d’Estabilitat Financera juntament amb la baixa rendibilitat dels bancs.

Comentaris

    Dimitiu Novembre 04, 2021 | 17:33
    Què hi pot fet la gent que no mana? Sou vosaltres els que teniu poder els que podeu evitar la inflació. No en sabeu, oi? Doncs dimitiu.

Nou comentari