El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rosalia triomfa als Grammy llatins amb tres premis dels quatre als que optava
  • CA

La cantat de Sant Esteve Sesrovires Rosalia ha guanyat tres dels quatre premis als quals optava a la gala dels guardons Grammy llatins. Concretament s’ha endut Millor Cançó Urbana i Millor Fusió/Interpretació Urbana per ‘Yo por ti, tu por mi’ amb la col·laboració d’Ozuna, i Millor Vídeo Musical versió curta per ‘TKN’, amb el cantant de rap Travis Scott. La quarta categoria a la qual optava, que no s’havia fallat a l’hora de tancar aquesta peça, era Millor Cançó de Pop/Rock per ‘Dolerme’. Rosalía ho ha celebrat amb el seus fans amb un vídeo a les xarxes socials.

En canvi, no ha tingut sort el compositor reusenc Joan Magrané, que optava al Grammy llatí a la Millor Composició de Música Clàssica Contemporània amb ‘Dues peces per a piano’. Magrané s’estrenava en aquests guardons llatins.

La peça de Magrané sorgeix d’un encàrrec de la pianista Noelia Rodiles a tres compositors perquè escrivissin, cadascun d’ells, una obra basant-se en una de les tres peces romàntiques preferides. El compositor reusenc va escollir l’Adagio D. 178 de Schubert, que li va servir d’inspiració per a l’obra ‘Dues peces per a piano’. D’aquesta manera, constatava que és un compositor al que sempre s’ha sentit molt proper. L’obra va ser estrenada per Rodiles i enregistrada en el seu últim disc, titulat ‘The Buterfly Effect’ (Eudora Records).

La nominació és, per a Magrané, un reconeixement més, en un any en què ha estat compositor convidat del Palau de la Música Catalana i en el qual l’Orquestra Nacional d’Espanya ha estrenat la seva obra ‘Obreda’.

Pel que fa a Rosalia, en la categoria de Millor Fusió/Interpretació Urbana s’enfrontava a noms com Bad Bunny, J. Balvin o Ricky Martin.

A la categoria de Millor Cançó Pop/Rock, ‘Dolerme’ s’enfrontava a Fito Páez per ‘La canción de las bestias’, a Conociendo Rusia per ‘Quiero que me llames’, a Draco Rosa i Jaime Sabines per ‘Quiero vivir’ i a Los Mesoneros per ‘Últimas palabras’.

Rosalia i Magrané no eren l’única participació catalana als Grammy llatins. També hi competia Aitana en la categoria de Millor Àlbum Vocal Pop amb ‘Spoiler’. Va debutar l’any passat en aquesta gala nominada a millor artista, un premi que no es va endur. Va pujar a l’escenari, però, per interpretar ‘Mi persona favorita’ d’Alejandro Sanz.

D’altra banda, el canari establert a Barcelona El Guincho, productor de Rosalía i del seu èxit mundial ‘Con Altura’, optava a la categoria Millor Productor de l’Any.

J Balvin, amb 13 categories, Bad Bunny amb 9, Ozuna amb 8, Camilo amb 6 i Rosalía i Karol G amb 4 partien com a favorits.

La cerimònia ha tingut lloc a Miami, Florida, i ha comptat amb actuacions telemàtiques. Aquest any no ha tingut públic ni la tradicional catifa vermella. Amb tot, ha mantingut l’esperit llatí amb les actuacions de J Balvin, Anitta, Ricky Martin, los Tigres del Norte i Rauw Alejandro.

L’encarregat de dirigir la gala havia de ser el cantant i actor mexicà Carlos Rivera però, per proximitat amb un cas de coronavirus, va decidir cancel·lar la seva participació. Les actrius Ana Brenda Contreras i Yalitza Aparicio i el cantant Víctor Manuelle han fet de mestres de cerimònies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa