El Paraulògic és el nou joc de moda que ha creat l’entitat Rodamots i ja s’ha viralitzat a les xarxes. El passatemps consisteix en un joc de paraules en què se n’han de trobar les màximes possibles per aconseguir molts punts. Els creadors s’han inspirat en l’Spelling Bee del New York Times i ja està sent tot un èxit al país, tal com es reflecteix a les xarxes socials. Els usuaris de Twitter celebren que el joc és una bona manera de promoure l’ús del català i asseguren que s’hi han enganxat i han fet que s’hi enganxin, fins i tot, la resta de membres de la família. Molts professors, a més, han agraït la iniciativa de Rodamots perquè els ajuda a plantejar classes divertides i interactives per als nens.


El funcionament de Paraulògic és molt senzill. L’usuari compta amb set lletres dividides en sis figures blaves i una de vermell. El rusc té una sola norma: totes les paraules que s’aconsegueixin han de tenir la lletra situada a l’hexàgon vermell. L’usuari ha de localitzar el major nombre de paraules possibles en català -han d’estar recollides al diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans- a partir de la combinació d’aquestes lletres sempre que continguin la lletra del mig.

Una altra norma és que les paraules han de tenir com a mínim tres lletres i la combinació de lletres canvia cada dia per tal que els usuaris puguin buscar noves paraules constantment. Els punts que val cada paraula varien segons la complexitat del mot i la seva llargària. La puntuació màxima d’una paraula és 17, i si s’aconsegueix que surtin totes les lletres del joc es sumen un total de deu punts.

Un cop s’encerta una paraula si l’usuari hi clica a sobre pot veure la definició de la paraula recollida al Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (DIEC).

Comentaris

  Merce Desembre 27, 2021 | 22:07
  M’agraderia juga aquet joc
  Conxita Desembre 28, 2021 | 09:56
  Que passa avui estic intentant obrir el joc d'avui i no hi ha manera. És l'inocentada del dia?
  Conxita salinas Desembre 28, 2021 | 09:56
  Que passa avui estic intentant obrir el joc d'avui i no hi ha manera. És l'inocentada del dia?
  Carme V. Desembre 28, 2021 | 10:38
  A mi tampoc em funciona. Algú sap per què?
  joss Desembre 28, 2021 | 12:26
  avui no s ha actualitzat. 😬 fa rabieta.
  josefina carreras Desembre 28, 2021 | 12:27
  avui no s ha actualitzat. 😬 fa rabieta.
  Marià Desembre 28, 2021 | 20:44
  Siiii estic jugant

Nou comentari