El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor Almudena Grandes, una de les escriptores més prolíferes de la literatura espanyola
  • CA

L’escriptora Almudena Grandes (1960) ha mort aquest dissabte als 61 anys, segons ha avançat la Cadena Ser i ha confirmat la seva editorial. Es tracta d’una de les escriptores més prolíferes i exitoses de la literatura espanyola. Fa poc més d’un mes l’escriptora anunciava que patia un càncer diagnosticat al 2020, però deia que tenia “bon pronòstic”. Finalment, però, no ha pogut superar la malaltia. El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha dit que avui “les lletres espanyoles i els progressistes” estan de dol.

Publicada per Tusquets Editors, del grup Planeta, Grandes era també columnista habitual del diari El País i participava en programes de la Cadena Ser, mitjans que han anunciat la seva mort. L’escriptora havia anunciat precisament en un article a El País que patia un càncer.

L’escriptora va ser guardonada amb el Premi Nacional de Narrativa i es va fer un lloc al panorama literari amb Las edades de Lulú (obra que va rebre el premi Sonrisa Vertical) i El corazón helado. Després van arribar les novel·les Te llamaré Viernes, Malena es un nombre de tango (portada al cine per Gerardo Herrero el 1995) i Atlas de geografía humana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa