El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els 20 llibres per regalar que sorprendran els més exigents
  • CA

El Nadal ja és aquí, però és possible que encara no hagis aconseguit trobar el regal perfecte. Si encara no l’has aconseguit, et recomanem una llista de 20 llibres de tot tipus amb què sorprendràs fins i tot a la persona més exigent. La llista la conformen llibres que ja s’han convertit en best sellers així com les darreres novetats editorials. No te les perdis!

Tàndem (Destino) de Maria Barbal

Aquesta novel·la la protagonitzen l’Elena i l’Armand, que intenten recuperar l’espontaneïtat en la seva relació. S’adonen que s’han de concedir la llibertat de viure plenament. La novel·la anima a pedalar acompanyats i aconseguir una felicitat més profunda i duradora. El llibre té un preu de 18,90€. 

El pantà maleït: les morts de Susqueda (La Campana) de Tura Soler

L’autora, una veterana periodista de successos i tribunals d’El Punt Avui, analitza el doble crim de Susqueda l’any 2017, que encara no té culpables. L’únic sospitós està en llibertat i queden molts interrogants oberts, als quals l’autora intenta respondre a través d’una investigació exhaustiva de les hores posteriors al crim. El seu preu és de 18,90€.

Mai (Rosa dels vents) de Ken Follett

L’autor imagina com seria una imminent amenaça de la Tercera Guerra Mundial recorrent des del desert del Sàhara a l’ala Oest de la Casa Blanca. L’autor de Els pilars de la terra torna amb un escenari de crisi mundial sense precedents. És un thriller trepidant basat en una carrera contra rellotge. El seu preu és de 24,90€.

Nivell Ç (Pòrtic) de Pau Vidal

El lingüista amb sentit lúdic del país –i el que menys es mossega la llengua– s’adreça a tots els qui algun cop tenen dubtes sobre el seu nivell de català, als que temen dir alguna cosa malament o fer servir un castellanisme. Aquest llibre és una crida a viure la llengua sense complexos així com una invitació a la fidelitat lingüística per només 15,50€.

Sola (Proa) de Carlota Gurt

És la primera novel·la d’aquesta autora, que alguns defineixen com “la gran descoberta literària del 2020”. La protagonista és una dona que s’enfronta al seu entorn després de naufragar a la feina i enmig de l’apatia matrimonial. Es llança a escriure des d’una casa al bosc i s’enfronta amb tot el que la turmenta. El preu d’aquesta novel·la és de 18€. 

La màgia de la cuina de Carme Ruscalleda

Aquest llibre recull els consells de cuina d’una estrella Michelin des de com fer uns ous ferrats a com cuinar els millors plats per conquerir tots els paladars. Amb aquesta obra, cuinar i menjar tornen a ser moments de felicitats compartits. El seu preu és de 24€. 

Quan s’esborren les paraules (Columna) de Rafel Nadal

L’autor torna a fer de la memòria i el pas del temps el pilar de la seva obra. Amb aquesta obra, deu anys després de la publicació de Quan érem feliços, Nadal tanca la saga familiar més venuda de la literatura catalana. El relat mostra la nostàlgia per un temps passat que ja s’ha acabat, però alhora es tracta amb humor i molts matisos emocionals. Es pot trobar en llibreries per 8,99€. 

Nosaltres, després (Univers) de Sílvia Soler

La novel·la de la guanyadora del Premi Ramon Llull per L’estiu que comença bes basa en el pas del temps, l’amor i la muntanya russa que és la vida. La protagonitzen quatre personatges principals, dos homes i dues dones, quan encara són joves. Els acompanyem durant el pas del temps i contemplem els seus anhels, expectatives i esperances. El preu d’aquest llibre és 20€.

L’enigma de l’habitació 622 (La Campana) de Joël Dicker

El descobriment d’un cadàver a l’habitació 622 del Palace de Verbier, als Alps su¨issos, dona inici a aquesta impactant novel·la de l’autor que ja ha captivat a 8 milions de lectors. Anys després d’aquesta mort, a la qual ningú ha trobat culpable, Dicker arriba a l’hotel a passar les vacances i comença a investigar l’antic crim que amaga l’habitació. El seu preu és de 22,90€. 

Una de les taules centrals de la Llibreria Byron de Barcelona | ACN
Una de les taules centrals de la Llibreria Byron de Barcelona | ACN

A foc lent (Columna) de Paula Hawkins

Torna Paula Hawkins amb un thriller trepidant semblant al seu gran èxit La noia del tren. En aquest llibre descobreixen un cadàver d’un noi assassinat a una casa flotant de Londres, el que genera sospites sobre tres dones. La novel·la es basa en les ferides que provoquen els secrets que amaguem i narra la investigació frenètica d’aquest assassinat. El seu preu és de 18,90€. 

Paraules que tu entendràs (Columna) de Xavier Bosch

Aquesta novel·la de Xavier Bosch explica la història d’un grup d’amics tot explorant les relacions de parella, els secrets de cadascun d’ells i on s’amaga la veritat. Després d’Algú com tu i Nosaltres dos, Bosch s’alça com un dels grans autors de la literatura catalana. El seupreu és de 19,95€. 

Estava preparat per a tot menys per a tu (Rosa dels vents) d’Albert Espinosa

L’autor recull en aquest llibre tots els ensenyaments que li han transmès els “grocs” amb qui s’ha trobat durant la seva vida. La tesi de la novel·la és que “en aquesta vida, el que és important no ho ensenyen, però un cop ho has après ja no ho oblides”. Té un preu de 18,90€. 

Dune (Mai més i Raig Verd Editorial) de Frank Herbert

El gran clàssic de ciència ficció que ha arrasat a la gran pantalla i forma part de la llista de les 100 novel·les més influents de tots els temps ja té edició en català. La novel·la narra com és la vida en un futur indefinit en què l’imperialisme i el feudalisme són l’escenari d’uns esdeveniments que canvien el curs de la història. El seu preu és de 11,35€. 

10 gràcies Maradona (Samarcanda) de Diego Barceló Larran

Pels amants del futbol aquest és un regal ideal. Més de vint anys després de deixar el futbol Maradona encara és un referent dins aquest món. El llibre analitza la figura de Maradona i investiga com van ser els millors moments de la seva carrera per explicar-los d’una manera molt allunyada a l’habitual. El seu preu és de 16,90€. 

Digue’m qui sóc (Rosa dels vents) de Julia Navarro

La prolífera autora ha estat premiada per aquesta novel·la íntima i personal en què investiga la vida de la seva besàvia, Amelia Garayoa. La periodista i escriptora recull els amors i desamors, l’aventura i la història del segle en què va viure la seva besàvia. És un retrat perfecte del segle XX. El seu preu és de 10,95€.

Saga Valeria (Destino) d’Elisabet Benavent

Aquesta saga, que es pot comprar completa, és un regal ideal. Conté els quatre llibres de la saga que explica la història de la Valeria, una escriptora que s’enamora d’en Víctor malgrat tenir marit. Valeria ha tingut tant d’èxit que Netflix ja ha emès una temporada de la sèrie que es basa en les novel·les d’Elisabet Benavent. El preu de l’estoig amb els quatre llibres és de 39,90€.

Amor a l’art (Columna) de Tània Juste

Es tracta d’una novel·la guanyadora del Premi Prudenci Bertrana 2021 que retrata a la perfecció la Barcelona dels anys 70. La protagonista està a punt de llicenciar-se en Filosofia i Lletres . Durant el buidatge d’un pis d’un col·leccionista la protagonista descobreix la figura d’una pintora d’avantguarda enterrada en l’oblit pel fet de ser una dona, el que marcarà per sempre la protagonista. El seu preu és de 21€.

Secret professional (Columna) d’Amàlia Lafuente 

Un doctor ha mort assassinat a mitja cursa del Raval. Es sospita que ha estat enverinat i les sospites recauen en el cap de psiquiatria, amb qui tenia una mala relació. Aquest thriller busca resoldre l’assassinat del doctor i trobar el culpable. Aquesta novel·la té un preu de 18,90€. 

El cirurgià d’ànimes (Edicions B) de Luis Zueco

Aquesta novel·la històrica ambientada en la Barcelona de 1796 té com a protagonista un nen de dotze anys que arriba a la ciutat a treballar com a aprenent del seu tiet, un cirurgià reconegut. El jove serà metge durant la invasió de Napoleó i s’enfrontarà a la mort en l’immens camp de batalla en què s’ha convertit la ciutat. El seu preu és de 21,90€. 

El puny de l’emperador (Edicions B) d’Alberto Caliani 

La novel·la està ambientada en l’època de l’emperador Marc Aureli. L’emperador es dirigeix al nord disposat a derrotar els bàrbars, però en la seva ausència, l’emperador encarrega la protecció de Carnutum al general Jano Convector que s’haurà d’enfrontar a una conspiració contra Marc Aureli. El preu d’aquesta novel·la històrica és de 22,90€. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 25, 2021 | 08:47
    Pere LLimonera i Citronell desembre 25, 2021 | 08:47
    Bon Nadal - Feliz Navidad 2021 a todo el mundo... a los no separatas y a los separatas también... Si, separatas, os queremos aunque estéis sumidos en el error; sabemos que la abducción no es enteramente responsabilidad vuestra : sois, lamentablemente, victimas del adoctrinamiento mas atroz e intensivo... a pesar de ello os queremos; ! Feliz Navidad - Bon Nadal !
  2. Icona del comentari de: Joan G. a gener 04, 2022 | 22:28
    Joan G. gener 04, 2022 | 22:28
    Hola, bones suggerències!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa