El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern no contempla noves eleccions en els propers mesos
  • CA

El Govern en funcions no contempla cap altre escenari que no sigui “el de seguir treballant en la gestió ordinària de tots els aspectes essencials”, i “ara mateix, tenint en compte la discreció en les negociacions i el respecte per les parts en negociació, no contemplem cap escenari que no sigui el de que les coses es condueixin de forma natural”. Així ho ha expressat la vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté.

En aquest sentit, Munté no ha volgut concretar si l’executiu en funcions ja té sobre la taula la possibilitat de tornar a convocar eleccions i haver d’ajornar els pressupostos si finalment les negociacions amb la CUP s’encallen en la presidència, però ha deixat molt clar que el Govern és optimista en la consecució d’un acord amb la CUP per formar govern: “Estem convençuts que hi haurà espais d’acord per tirar endavant els projectes de país, socials i econòmics que són tan necessaris”, ha explicat. És per això que ha remarcat que “el Govern en funcions segueix treballant de manera ordinària fins que el calendari ordinari de constitució del Parlament ho estableixi”.

Munté ha posat de manifest que “Artur Mas és una figura imprescindible per al procés”, però ha remarcat que amb la CUP, més enllà d’allò que ara és el gran escull, “ens hi podem entendre molt, perquè és un partit que també té per objectiu l’eradicació de la pobresa”. En aquests termes, Munté ha volgut recordar que l’executiu català ha tingut plantejaments nítids en la lluita contra la pobresa, l’exclusió social i el dret a l’habitatge. La vicepresidenta ha recordat que el Govern “ha hagut de batallar” contra els atacs de l’executiu espanyol també en aquesta matèria, com va ser el cas de la suspensió del decret de pobresa energètica.

Sobre la proposta del president valencià, Ximo Puig, Munté ha mostrat “respecte”, però ha criticat que determinades persones “vagin al passat” i no acceptin que els “catalans hem passat pantalla”. Declaracions d’aquestes característiques, diu Munté, “no tenen lloc quan les urnes han donat una majoria independentista clara que planteja un procés molt diferent al de l’Estatut”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa