El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Xavi Freixes: “El Matí de Catalunya Ràdio d’estiu està pensat per a un oient molt actiu”
  • CA

 

El periodista radiofònic Xavi Freixes (Os de Balaguer, la Noguera, 1971) es posa al capdavant de la versió estival d’El Matí de Catalunya Ràdio, que arrenca aquest dilluns 17 de juliol i s’allarga fins el proper 25 d’agost. Cinc setmanes que de ben segur obligaran a combinar l’entreteniment més refrescant amb l’actualitat convulsa de la política catalana. Freixes pren el timó i el micròfon d’El Matí de Catalunya Ràdio de set del matí a una del migdia. En aquesta entrevista amb El Món, explica que l’oient tindrà un paper important en la versió d’estiu del programa. Hi haurà nous col·laboradors i comptarà amb un nou joc amb premi: ‘El so del dia’.

 

El programa comença aquest dilluns amb un nou Govern i amb un referèndum que està convocat el proper 1 d’octubre. Una agenda política excepcional de la qual ningú no se’n podrà escapar. Com afronta aquest repte informatiu?

Ens espera un estiu mogut, però jo crec que és el millor estiu per treballar. Pot passar de tot i més! El que farem serà seguir-ho tot al minut, amb un programa ple de gent, amb una tertúlia plural i amb entrevistes constants als protagonistes de l’actualitat.

 

L’agenda política estarà ben farcida, però els catalans i catalanes també tindran ganes d’anar a la platja i desconnectar. Què trobaran a El Matí de Catalunya Ràdio perquè no es puguin desenganxar de la ràdio també en els moments de relax?

Volem apostar de forma clara per l’entreteniment. En aquest programa hi ha dues parts molt diferenciades: La primera, que és la més informativa; i la segona, que és de tipus magazín, oferirà altres continguts, col·laboradors, seccions… L’oient no s’avorrirà ni un segon amb el programa d’aquest estiu. 

 

Foto de família de la programació d’estiu de l’emissora | CCMA

 

Pot posar exemples de les seccions que tindrà la versió d’estiu d’aquest programa? 

Els dilluns a les deu tindrem els psicòleg Rafael Sant Andreu, que ja ens ha dit que el primer dia ens donarà les claus de la felicitat. Els dimarts vindrà la metgessa nutricionista Montse Folch a parlar-nos sobre les nostres dietes, els dimecres ens visitaran economistes coneguts, com en Gay de Liébana, que ja podrem escoltar aquesta setmana. Els dijous farem una secció amb els majoristes de Mercabarna perquè ens diguin quins són els millors productes del mercat d’aquella setmana, i els divendres vindrà el naturòpata i herbolari Albert Rami.

També canviaran els tertulians habituals de Mònica Terribas, que analitzen l’actualitat política, social i cultural del país. Per tant, s’escoltaran noves veus.

Sí, deixarem que la majoria descansin per aportar noves veus. Però en repetiran alguns! Com en Salvador Cot, director d’aquest diari.

 

Quin paper tindrà l’oient?

Tindrà un paper molt important. De fet, El Matí de Catalunya Ràdio d’estiu està pensat per a un oient molt actiu. Aquest programa tindrà molta varietat de temes i serà molt picat. Per exemple, cada dia hi haurà música i els oients podran trucar-nos per explicar-nos quina ha sigut la cançó de la seva vida. També vindrà en David Moreno per reversionar temes molt coneguts amb lletres lligades a l’actualitat i amb un punt d’humor.

 

Passarà molta gent pels micròfons de Catalunya Ràdio, haurà de posar ordre! 

Sí! Cada dia comptarem amb la presència d’un xef d’un restaurant diferent de Catalunya que donarà un parell de receptes impactants però fàcils de fer. Volem que a la gent tingui el cuquet de convocar un sopar a la terrassa de casa seva amb els seus amics. Els divendres també vindrà la gent del Vadevi.cat, perquè un dels nostres objectius és fomentar el consum de vi català. A Catalunya es produeix molt bon vi, però en canvi se’n consumeix més de fora. I serà un programa de concursos i premis!

 

L’equip d’estiu a les portes dels estudis de l’emissora | CCMA

 

Avanci’ns alguns detalls, per anar fent boca.

Sopars i dinars per a dues persones als restaurants dels xefs convidats, un viatge per a dues persones a Dublín, entrades a Port Aventura… Com que en Màrius Serra ha de fer vacances, aparquem ‘L’enigmarius’, però incorporem ‘El so del dia’, que consistirà en què els nostres oients endevinin quin és el so que es podrà escoltar al final de cada butlletí informatiu.

 

I com s’ho farà perquè l’oient sàpiga que és temporada d’estiu, i per a molts, temps d’esbarjo i descans?

Parlarem molt de les festes majors dels pobles i ciutats. Cada divendres trucarem a dos alcaldes perquè “es barallin” sobre quin dels dos municipis té una millor festa major. Hauran de convèncer els oients perquè asissteixin a les festes del seu poble. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa