L’aplicació de missatgeria Whatsapp té la capacitat d’esborrar grups que incompleixen les seves normes. Així ho ha mostrat el portal WABetaInfo malgrat que l’aplicació de Facebook ha assegurat que no pot consultar el contingut dels missatges perquè estan encriptats d’extrem a extrem. L’equip de moderació de Whatsapp utilitza una tecnologia avançada d'”aprenentatge automàtic”, segons informa aquest portal tecnològic. L’app pot esborrar automàticament els grups quan es denuncien diverses vegades de diferents usuaris, o si el grup té informació sospitosa. Un cop Whatsapp esborra un grup, els participants ja no hi poden enviar missatges ni llegir l’historial de xat. Tampoc poden obrir la informació del grup ni llegir la llista d’altres participants que estiguessin inclosos al xat.

Quins són els motius per tancar un grup? Per exemple, si diversos usuaris envien una queixa sobre el seu funcionament i el denuncien. També pot passar en casos d’informació sospitosa a partir del nom del grup o una descripció il·legal.

En casos de venda de productes de forma irregular també es tanquen els grups. Unes altres raons per fer-ho són compartir-hi contingut il·lícit, com ara pornografia infantil o enaltiment del terrorisme, i que l’administrador hi afegeixi molts contactes que no té guardats a l’agenda, fet que pot considerar-se spam a desconeguts sense autorització.

A més, WhatsApp també ofereix la capacitat de contactar amb el suport al client per presentar una sol·licitud per restaurar-lo si es considera un error de l’app. Ara bé, convé no promoure aquests tipus de grups perquè WhatsApp pot prohibir als administradors seguir utilitzant el seu servei de missatgeria.

També és important tenir cura dels grups en què participes: si hi ha un grup sospitós, s’ha d’informar i abandonar-lo immediatament. Perquè no t’incloguin a grups estranys, pots seleccionar l’opció “Els meus contactes excepte…” i canviar qui et pot afegir en grups.

Nou comentari