El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Com fer l’amor sense sexe als 80 anys: la lliçó d”El foraster’
  • CA

La Joana i el Sebas són la nova parella ideal de Catalunya després de la seva intervenció estel·lar al programa de TV3 El foraster. L’espai de la cadena de televisió pública de Catalunya, presentat per l’actor i director de teatre Quim Masferrer, ha descobert aquesta setmana un model de felicitat conjugal explicat sense embuts per dos dels protagonistes més divertits de la visita del foraster al petit poble de Sant Ramon, a la Segarra. Es tracta d’un municipi de només 487 habitants format per diversos nuclis i presidit per un impressionant monestir en honor de Sant Ramon, que dona nom al municipi. I van ser el Sebas i la Joana, que va anar a viure a Sant Ramon fa 30 anys, quan va conèixer el seu marit, els que van triomfar més en aquesta edició del programa. Agafats, de la mà i mentre feien el seu passeig diari, van explicar a Quim Masferrer que entre ells ja “no hi ha sexe” però que s’estimen més que mai i que fan “l’amor”.

Com fa habitualment, Quim Masferrer recorria el poble que ha visitat aquesta setmana amb el micròfon d’El Foraster a la mà i va ensopegar amb aquesta parelleta de la tercera edat, riallers i enjogassats. Li van explicar que es coneixen des del 1990, que van coincidir a Barcelona, on el Sebas treballava en aquella època, i que ell la va convèncer d’anar a viure plegats al seu poble, Sant Ramon. “El primer dia que em va portar vaig pensar, ‘mare meva, això és on Déu va perdre la sabata'”, va recordar entre rialles. Ara, però, hi està totalment integrada. “Ens estimem més que el primer dia. Sempre dic a les meves amigues que és l’edat ideal per disfrutar del meu marit”, va afegir. L’edat de la Joana no es va concretar, però el Sebas sí que va especificar que ell té 80 anys. “A aquesta edat, ja no hi ha sexe però hi ha carinyo. L’amor no saps mai quan arribarà ni quan s’acabarà, però nosaltres ens estimem molt”, va dir ell entrant en detalls.

Davant la sorpresa de Quim Masferrer, la parella de la setmana a TV3 va continuar explicant que la falta de sexe no vol dir que falti l’amor o que no es faci l’amor. “Nosaltres ens abracem i ens estimem molt, el que ha desaparegut és allò de la libido“, va dir amb totes les lletres el Sebas.

Les noies d’or

Quan la parella feliç ja s’havia ficat els espectadors a la butxaca, al cap de poca estona va tornar a aparèixer la Joana, aquesta vegada esmorzant amb les amigues en un porxo. Quatre jovenetes de la tercera edat, rialleres i fent broma sobre els seus marits, aliens al que allà s’estava dient davant de les càmeres, amb un Quim Masferrer cada vegada més entusiasmat amb Sant Ramon. Així va descobrir que elles mateixes es diuen “las chicas de oro, en referència a la mítica sèrie còmica nord-americana dels anys 80, que es va veure a TVE.

Les 'noies d'or' de Sant Ramon, a 'El foraster'
Les ‘noies d’or’ de Sant Ramon, a ‘El foraster’

“Tenim un grup de Whatsapp que es diu així”, va informar una de les noies. I de seguida van avisar que no hi ha ni la més remota possibilitat que els marits tinguin el seu propi grup. “Ui, va ben just si tenen telèfon”, va dir la Joana. “I si en tenen no saben com va el Whatsapp i esborren el que no volen esborrar”, va afegir una altra, i va provocar encara més rialles, que van esclatar del tot quan es va saber que el Sebas li diu “cuca” a la Joana en la intimitat.

L’aparició del sant durant la pandèmia

Però no només de parelles felices i noies en l’edat daurada viu Sant Ramon. El perible del foraster pel poble de la Segarra també va passar, com no podia ser d’altra manera, per una visita al monestir, on fra Joaquim li va fer de guia i fins i tot li va explicar que durant la pandèmia els frares van veure una aparició del sant mentre resaven. “Va passar amunt i avall del passadís, i el vam veure. El que estava més a prop li va veure la cara”, va assegurar davant d’un Quim Masferrer amb els ulls com unes taronges.

Fra Joaquim, del monestir de Sant Ramon, a 'El foraster'
Fra Joaquim, del monestir de Sant Ramon, a ‘El foraster’

Un grup de rock “de llegenda”

Menys espiritual, però igual d’interessant, va ser la trobada amb els Angeletes Club, una banda de rock de Sant Ramon que, segons expliquen ells mateixos, és “una llegenda”: principalment perquè es va crear fa 27 anys…i han estat 26 anys “parats”. Com va explicar el Sam, clarament el portaveu del grup, fa 27 anys es van estrenar, van fer quatre cançons i amb aquelles quatre peces van aconseguir aguantar un concert de dues hores, tocant-les una vegada darrere l’altra. “Ostres, això sí que és ‘torna-la a tocar, Sam'”, no va poder evitar dir el foraster, en un acudit que li havien servit en safata. Ara els Angeletes Club tornen a estar en actiu i assagen, malgrat que el dia que havien de fer el segon concert de la seva història va coincidir amb el primer cap de setmana del confinament del març del 2020. Malgrat tot això, no es deixen vèncer i la segueixen tocant.

El paisatge de Sant Ramon, a 'El foraster'
El paisatge de Sant Ramon, a ‘El foraster’

Jugadors de tenis taula imbatibles

L’estada de Quim Masferrer en aquest poble de la Segarra amb paisatges idíl·lics va tenir un colofó espectacular amb el pas pel Club Tenis Taula El Portell, situat en un dels nuclis que formen Sant Ramon. Amb només 70 habitants, tenen onze fitxes federatives i són tota una potència en aquest esport. “Som molt bons. Som l’hòstia”, assegurava l’entrenador, Toni Sala. Han jugat, i guanyat, contra el Balaguer, el Lleida, el Cervera, el Mollerussa, el Calaf i l’Andorra. La seva arma secreta és un “servei molt dur, que no facilita la recepció a l’oponent”. Una veritat com un monestir de Sant Ramon que el foraster va poder comprovar en pròpia carn: va voler jugar contra el Toni i no va poder-li tornar un servei fins a l’intent número 38. Malgrat, com és habitual, Masferrer va quedar amic amb els habitants del poble, que sempre són “molt bona gent”, com diu el crit amb què tanca el programa.

El Club Tenis Taula El Portell, de Sant Ramon, a 'El foraster'
El Club Tenis Taula El Portell, de Sant Ramon, a ‘El foraster’

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa