El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El lapsus d’un guàrdia civil a ‘Crims’ ‘dona’ la independència a Catalunya
  • CA

Crims ha tingut un guàrdia civil com a protagonista d’un dels moments més comentats de la temporada. El programa de Carles Porta a TV3 ha analitzat el cas Febamar, un crim que va tenir lloc a Alcanar el desembre del 2008 i que ha captivat el 27,7% de l’audiència. Tot va començar amb l’aparició dels cossos sense vida d’un home i la seva parella a casa seva amb signes de violència.

Ell era propietari d’un negoci de compravenda de cotxes en el que s’amagava l’escenari perfecte per a un home amb antecedents per tràfic de dones i deutes. Els havien torturat i tota la casa estava remoguda, el que feia pensar que es tractava d’un robatori. La casa estava protegida per una reixa i una alarma, així que el primer que van pensar era que ells havien permès que l’assassí entrés perquè el coneixien. Aquesta primera part ha acabat amb una confessió de la mare del mort que ha obert la porta a la implicació de l’ex: “Deu anys abans, la seva exdona va contractar dos sicaris per intentar matar-lo”.

El negoci està situat a pocs metres de la frontera amb Castelló, amb la qual cosa a la investigació participaven Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil. És per això que el programa ha entrevistat un agent del cos espanyol, el que ha deixat anar una frase que dona la independència a Catalunya: “Era un moment de transició en què la Guàrdia Civil estava abandonant el lloc i els Mossos s’estaven fent càrrec de la seguretat ciutadana, però el nostre equip encara continuava allà. Estàvem allà com a enllaç, entre altres funcions, amb aquelles investigacions en curs que els Mossos haguessin de portar fora dels límits de l’Estat català“, ha dit textualment.

Es podria pensar que l’home té certa simpatia per l’independentisme català, però aquesta teoria es desmuntava una mica més tard quan ell mateix es queixava que els mossos de la zona duien Els segadors com a to de trucada al mòbil.

Els teleespectadors, amb la boca oberta per l’error del guàrdia civil

Molts teleespectadors s’han fixat en aquest detall, el que creien que s’havien imaginat en no donar crèdit al que sentien. Amb la boca oberta s’han quedat tots, els que han corregut a omplir Twitter amb aquesta frase perquè en quedés constància: “El guàrdia civil de Crims acaba de reconèixer un estat català“, “Jo també ho he sentit i he pensat que s’imposarà a una sanció per no saber parlar català” o “Ha sigut brutal! I a més parlaven molt de la frontera entre Castelló i Tarragona, és a dir Espanya-Catalunya. Ja ho anem aconseguint” són alguns dels missatges que s’han anat publicant.

Més notícies
'Crims' torna a fer rècord d'audiència - TV3
‘Crims’ no té sostre: Carles Porta aconsegueix un altre rècord històric
Notícia: ‘Crims’ no té sostre: Carles Porta aconsegueix un altre rècord històric
Comparteix
El cas Girona-Madrid ha permès que TV3 torni a fer unes dades espectaculars
'Crims' torna amb rècord d'audiència _ TV3
‘Crims’ estrena temporada amb una desaparició i rècord històric d’audiència
Notícia: ‘Crims’ estrena temporada amb una desaparició i rècord històric d’audiència
Comparteix
TV3 torna a triomfar gràcies a Carles Porta, que ha tornat a la graella per la porta gran
'Joc de cartes' busca el millor restaurant asiàtic de Barcelona - TV3
Balls hindús, brutícia i un cambrer robot a ‘Joc de cartes’
Notícia: Balls hindús, brutícia i un cambrer robot a ‘Joc de cartes’
Comparteix
El programa de TV3 d'aquesta setmana ha estat molt desequilibrat, amb unes propostes que no tenien res a veure entre elles
La Renata guanya el 'Joc de cartes' més femení - TV3
El ‘Joc de cartes’ més feminista diverteix amb “la reina del xampany”
Notícia: El ‘Joc de cartes’ més feminista diverteix amb “la reina del xampany”
Comparteix
La guanyadora del capítol d'aquest dimecres ha divertit molt els teleespectadors, que s'han sorprès amb les 'perles' que ha deixat anar

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 29, 2022 | 14:14
    Pere Llimonera i Citronell novembre 29, 2022 | 14:14
    Diu que als mossos els sonava el mòbil amb els segadors i això ho interpreta com una provocació. Ara, si als mòbils d'ells sonés el grandioso himno español, seria normal, no hi hauria cap mena de provocació. Són trempats els civils.
    • Icona del comentari de: Aneu A Cagar a novembre 30, 2022 | 01:02
      Aneu A Cagar novembre 30, 2022 | 01:02
      Es increïble, i que coi els importa el que soni al movil? Com si es rita la cantaora. Es demencial tot lo d'aquesta xusma.
  2. Icona del comentari de: La Wuarra Chiví a novembre 30, 2022 | 01:01
    La Wuarra Chiví novembre 30, 2022 | 01:01
    hahahahahahaha fins i tot amb això fallen
  3. Icona del comentari de: Kiss a novembre 30, 2022 | 09:24
    Kiss novembre 30, 2022 | 09:24
    Es molt bo que tinguin l’estat català en el marc mental. Vaja un país ocupat ( ells els ocupadors ho tenen molt clar. Nosaltres els ocupats, sembla que no tant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa