El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Porta recull l’Ondas i demana als periodistes que “posin llum a la foscor”
  • CA

Carles Porta, director del programa Crims, ha demanat als periodistes que siguin “honestos” i “posin llum a la foscor” quan parlin de Catalunya, parafrasejant el lema que s’ha convertit en emblema de l’espai radiofònic que lidera a Catalunya Ràdio. Porta ho ha dit a la gala dels Ondas, on Crims ha estat premiat com a millor programa de ràdio. Durant el discurs d’agraïment, que en part ha fet en català (“una mica, serà ràpid i indolor”, ha advertit) ha donat les gràcies també a la gent que els escolta “en català, una llengua preciosa i mil·lenària”. De la seva banda, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha celebrat el premi i ha subratllat que ‘Crims’ ha destacat com a part del seu èxit que ha aconseguit captar públic jove.

Porta es va mostrar molt satisfet el dia que es va conèixer que havia guanyat per haver rebut “el premi mediàtic més important que hi ha a Catalunya i a Espanya”, en declaracions que ha fet a Catalunya Ràdio, segons informa l’agència ACN. El periodista també ha afirmat que el premi és un reconeixement “a tot l’equip i al programa i a la ràdio, que és on vam començar i on va néixer aquesta història”.

D’altra banda, el documental ‘Eso que tú me das’ de Jordi Évole sobre el cantant Pau Donés ha obtingut el Premi Ondas Nacional de Televisió al millor documental o sèrie documental, i l’actriu Vicky Luengo ha rebut el guardó en la categoria de millor intèrpret femenina en ficció pel seu paper a la sèrie ‘Antidisturbios’.

El jurat també ha guardonat el programa ‘Deforme semanal ideal total’ de Ràdio Primavera Sound amb el premi Ondas ex aequo al millor podcast o programa d’emissió digital i la sèrie ‘Maricón perdido’, produïda per El Terrat, amb el premi Ondas a la millor sèrie de comèdia, també ex aequo. El Premi Ondas al millor programa de ràdio de proximitat ha estat per ‘Que t’hi jugues’ de la Ser Catalunya i el guardó especial de l’organització, per Iñaki Gabilondo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa