Polèmica per unes declaracions de Sanchis sobre la “pretensió imbècil” de recuperar la “potència” del ‘Súper 3’

El director de TV3 confirma que una proposta per crear un nou canal juvenil no prospera perquè no hi ha diners

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha aixecat aquest dilluns una polèmica a les xarxes socials per unes declaracions sobre la programació infantil i juvenil a la televisió pública catalana. En una entrevista amb el portal El món de la tele, Sanchis ha dit que la demanda actual d’alguns sectors per recuperar la “potència” que havia tingut el ‘Super 3’ i l’espai juvenil ‘3XL’ “és una pretensió imbècil”. El director de la televisió pública recorda que, en l’època del Tomàtic i del Petri, TV3 competia amb un sol canal i es podia accedir al mercat japonès per comprar una sèrie: “Teníem fins a 450 milions a l’any de recursos i, ara, tot això ha canviat”.

En unes declaracions l’any passat al portal El Cinèfil, el mateix Sanchis havia anunciat una proposta per reactivar la programació infantil i juvenil de la cadena: “Tenim una proposta per unir altre cop esport i cultura fent un híbrid de Canal 33 i Esports 3 i crear un canal infantil i juvenil”. En l’entrevista publicada aquest dilluns a El món de la tele, Sanchis revela que la proposta de moment no és viable i demana separar la nostàlgia per veure què es pot fer: “S’han de fer coses per als canals digitals i són cares: vam calcular que fer un canal juvenil per treure el 33 i posar-lo amb Esport 3 costaria 8 milions més a l’any i no els tenim. Per tant, caldrien diners i voluntat política per veure com es pot pagar i quins canvis s’han de fer”.

Així mateix, el director de TV3 avisa que “qualsevol mirada enrere no és més que nostàlgia, no va més enllà” i remarca que “avui en dia hi ha 9 o 10 canals de pagament infantils i juvenil, amb moltíssims recursos”. ” I nosaltres se’ns ha anat minvant el finançament”, apunta. Sanchis afegeix que “si ara volguéssim comprar ‘Bola de Drac’ no podríem” perquè un altre canal l’hauria comprat en exclusiva per a tot l’Estat. “Però és que a més —afegeix—, els joves ja no veuen la televisió com abans. Ara, amb una tauleta o un mòbil poden veure 50.000 ofertes diferents, per tant, convertir-se en un referent en aquest públic és una feina molt difícil, per no dir impossible”, agrega.

Les manifestacions de Sanchis han generat comentaris de diversos usuaris de Twitter que defensen una major implicació de la televisió pública catalana per recuperar l’audiència infantil i juvenil, en un moment en què es considera que hi ha escassetat de referents en llengua catalana per aquest públic. Alguns fins i tot en demanen la “dimissió”.

Comentaris

  Donec Perficiam 04/05/2021 12:13 pm
  ¿No recordeu que des de l'aplicació del 155, "Hacienda somos todos - menos Madrid" van obligar a pagar a TV3 la xifra aberrant de 150 mil-lions € ??. Des d'aleshores TV3 està expol-liada igual que la Generalitat i que les nostres infraestructures, hospitals, i que tot Catalunya. Perque no oblideu que Caspaña té com a objectiu que li tinguem de demanar permís fins per construïr un pixador a l'estació de trens de Sants. És així. Poca cosa pot fer TV3 amb la merda de pressupost que tenen.... I si poguessin la tancarien igual que van fer amb el Canal 9 Valencià.... però de ben segur que ho intentaràn. Forma part de la seva llista de trinxaments dedicats als catalans. No els feu la feina bruta de trinxar Tv3 vosaltres si us plau....és el que volen.
  Tanquem planta Baja 04/05/2021 8:37 am
  Si eliminem l'ustrell i planta "baja", tindrem diners per el Club super3, que es molt mes util que la merda del ustrell
  Erc es ayuso 04/05/2021 6:57 am
  Erc es el NODO de TV3 per espanyolitzar.nos definitivament. Ayuso Ju queras, G4acias!!!
   JordiT 04/05/2021 7:32 am
   Esta clar que a Catalunya, els joves majoritariament veuen Netfilx i la resta de plataformes, totes majoritariament en castella. TV3 ho te dificil. Les futures generacions es criaran sense catala en aquest mon.
    Sanchís cada cop pitjor 04/05/2021 8:29 am
    Per això mateix són tan importants els canals infantils i juvenils de TV3. Que no gastin tants diners en Polònia i més en el Súper3.
  Cge 04/05/2021 6:40 am
  Tv3 la seva hem de crear una altre tv sense tants paràsits vividors a dins a sou in perpetum, i que no fan rés. Prou sous exagerats i més CATALÀ. Ara que jo ja ni la miro sembla una sucursal del grup Godo.
   Requiem TV3 04/05/2021 8:32 am
   Correcte: fa anys i panys que hi ha les mateixes mòmies dient el mateix i fent el mateix i segur que no costen barat. Quan va començar TV3 era trencadora, Bola de Drac va ser una aposta arriscada i ho van petar, ara tot s'ho gasten en Polònia i altres xanxullets.
  Octubrista 03/05/2021 8:42 pm
  Faig boicot absolut a la Tele-155 fins que no es reverteixi la seva castellanització. Vaig quedar tip i fart d'haver de desconnectar cada cop que apareixia algun contingut en la llengua dels castellans. Ara ja ni ho intento.
   Ricard 04/05/2021 10:24 am
   Quins canals mires?
   Nobita 04/05/2021 8:36 am
   Jo fa molt que no la miro (excepte alguna pel·lícula) perquè la qualitat és ínfima. Sempre parlen del mateix, sempre hi ha els mateixos dient el mateix, cada vegada parlen més en castellà quan recordo que quan jo era petit als anys 90 era íntegrament en català (si han de parlar del dieselgate, per exemple, no poden trobar un catedràtic de física que parli català?), les notícies foten pena, i el Súper3 és igual o pitjor. Ja sé que no hi ha diners però estic segur que es podria fer molt millor. A Sanchís el càrrec de director de TV3 li va moooooolt gran, potser que el treguin o que foti el camp.
  Ricard 03/05/2021 6:16 pm
  En Santxis té raó. Però cal afegir que la imbecilitat ve de Madrid en forma d'expoli fiscal criminal.
  65
  58
  Respon
   Anònim 04/05/2021 12:14 am
   Osti Ricardo, cada día estás peor,que obsesión con Madrid.

Nou comentari