Aragonès esvera la premsa espanyola amb el missatge de Nadal

El discurs de Nadal que va pronunciar aquest diumenge, dia de Sant Esteve, el president de la Generalitat ja ha deixat conseqüències en la premsa espanyola. Pere Aragonès va manifestar que confia que aquest proper any 2022 serveixi per “començar a desbloquejar” el conflicte polític entre Catalunya i Espanya, i va defensar començar a explorar “alternatives” en cas que es comprovi que la taula de diàleg per resoldre el conflicte polític no dona els seus fruits.

Això ha provocat que la premsa de Madrid s’esveri i hagi publicat una sèrie de titulars que destaquen les “exigències” del president de la Generalitat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i alerten que Aragonès buscarà aquestes “alternatives” si no rep una resposta convincent des de la Moncloa. També es destaca el gest d’Aragonès d’haver fet el discurs des d’una de les primeres escoles que van posar en marxa la immersió lingüística a Catalunya.

Aragonès exige que el diálogo con el Gobierno dé frutos en 2022‘, titula El País, que a la notícia sobre el discurs d’Aragonès, s’insisteix que el president va “pressionar” Madrid per tenir un bon resultat d’aquesta taula de diàleg. Per altra banda, El Mundo, que titula ‘Aragonès exige a Sánchez “resultados tangibles” en su negociación‘ posa sobre la taula que el president de la Generalitat és “conscient que el crèdit de la mesa de negociació s’esgota“, motiu pel qual s’ha vist amb l’obligació de demanar a Sánchez resultats “tangibles” d’aquesta taula de diàleg.

El diari ABC, que aposta per un titular més informatiu (‘Aragonès buscará «alternativas» para la secesión si la mesa de diálogo con Sánchez no da resultados en 2022‘), assegura que el president de la Generalitat “ha fixat aquest 2022 com la data límit perquè de la taula de negociació en surtin resultats en la línia de la celebració d’un referèndum d’independència i una amnistia”, i alerta que en un escenari diferent, des de Palau es buscaran “alternatives”.

La Razón fa el titular més dur a la portada: “Aragonès amenaça de començar ‘a construir alternatives’ per a la independència si la taula de diàleg ‘s’encalla'”. A l’interior, tot i titular amb la immersió (‘Aragonès blinda la inmersión como “núcleo de la nación catalana” en su mensaje navideño‘), afirma que el cap de l’executiu català va aprofitar el discurs de Nadal per “deixar clars els desafiaments amb la vista posada en el 2022, un any preelectoral i d’especial càrrega política per Esquerra al Congrés i al Govern”.

Comentaris

  Ricard Desembre 27, 2021 | 10:02
  L'enèsima mostra del tradicional cinisme xenòfob dels castellanistes.
   Doctor Strangelove Desembre 27, 2021 | 10:19
   Tu Ricard deus ser un jubilat que de jove tenia un novio castellà que et va deixar per un paio més guapo i intel·ligent, oi? I per això els hi tens tanta ràbia, veritat? Doc.
    Ricard Desembre 27, 2021 | 14:16
    No crec que els seus comentaris els dicti simplement una experiència personal traumàtica, sinó el pòsit de la seva formació i la seva experiència vital, com tants d'altres conciutadans. Si es tan amable pot presumir el mateix en el meu cas, independentment de que els meus comentaris li complaguin o no. És una questió de principi, que segur que comparteix.
     Tano Desembre 27, 2021 | 18:12
     Deixa'l cantar amb aquest impresentable Doctor fastigós.
      JordiP Desembre 27, 2021 | 19:06
      Sí. Com que aquest senyor opina sobre tot i diu saber de tot, li podem aplicar aquell aforisme que deia l'àvia Conxa: "Bachiller en muchas artes, burro en todas partes".
  Tano Desembre 27, 2021 | 10:58
  La premsa espanyola me la porta fluixa i pendulant.
   Pere LLimonera i Citronell Desembre 27, 2021 | 15:47
   Estas comentando en un periódico de la Prensa Española... de la Región Catalana, en concreto... Que no t'adonas... Quina pena, aquests nois de la immersió, de la Història impostada i falsificada, de les Pàtries-Inventades i l' adoctrinament... Hay de todo, pero una buena parte (minoría aun, pero escandalosa) están idos y adoctrinados completamente... como si en el lugar del cerebro tuvieran una alcachofa cocida...
    Tano Desembre 27, 2021 | 18:10
    Au calla i passa a jeure inepte.
     Pere LLimonera i Citronell Desembre 27, 2021 | 20:19
     Una noche, ociosa de aquellas / en que un indePendenciero no grita, / no rompe cristales, ni agita / carteles, ni banderas con estrellas; / ni busca, con el prójimo, querellas / y cual ciudadano honesto y probo, / razona, dejando de hacer el b0bo, / sobre la falsa Historia impostada, / ve, bajo la luna, en su gloria alzada, / el porqué del tres por ciento y el robo.
    Xavier Desembre 27, 2021 | 19:10
    T,ho diré en espanyol car tenen aquests veïns una frase molt encertada i que hi cau com anell al dit " creen el ladron que todo el mundo es de su condicions" apa siau, creti.
  Claravalls Desembre 27, 2021 | 11:07
  Ni diàleg ni merdes, independència i punt.1-O més del 90 per cent vàrem votar si.Al feixisme per als ñordos. Ñordia com més lluny millor.Que us bombin. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República //*//
  Si Desembre 27, 2021 | 11:19
  Poden estar tranquila a madrit. L'Aragonès porta el collar a gust. Som els catalans els que volem que caigui aquest botifler traïdor.
  rd Desembre 27, 2021 | 11:59
  amb poca cosa s´esveren a ñ, pel discurs d´un botifler, ja veus..
   Bernat VG Desembre 27, 2021 | 14:44
   rd . quin comentari de nivell. Segueix així que faràs carrera.
  ton c. Desembre 27, 2021 | 15:35
  peró no ens podeu deixar tranquils, d´una puta vegada als catalans, és la vostra raó d´existir, que tristos que sou.
  Robert Desembre 27, 2021 | 15:57
  Ricard massa diplomàtic ets...jo fotria a fora de Catalunya a tots els immigrants ñordos d'una puta vegada...són incapaços d'integrar-se a un país diferent a Ñordia,son una colla de cavernícoles reprimits i amargats. Visca Catalunya lliure.

Nou comentari