El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
“És pesada i et trepitja”: duel de restauradores a ‘Joc de cartes’
  • CA

El guanyador, la perfeccionista, el fatxenda simpàtic i la perdedora. Han sigut els quatre rols del Joc de cartes de TV3 d’aquest dimecres, que buscava el millor restaurant d’un mercat a Barcelona. Una vegada més, han donat molt de joc la relació que s’han establert entre els participants., amb protagonisme destacat per al duel de restauradores que ha anat in crescendo entre la Marta Morales –del Ninot– i la Montse Rocamora, de Santa Caterina. Per fer-se’n una idea, la Marta ha definit la Montse com a “pesada” i “taxativa”, i ha assegurat que “et trepitja i només val el que ella diu”. A la Montse, li ha semblat, amb ironia, que tant la Marta com el Guilem Mitats, també del Ninot, “en saben molt” i “són molt joves i han de viure moltes coses”.

El programa ha permès descobrir opcions per dinar en mercats més enllà de les típiques de la Boqueria –que ja van tenir un Joc de cartes monogràfic amb bars d’aquest recinte el juny del 2018. Ha començat en un dels mercats estrella de la ciutat, Santa Caterina, però l’establiment participant, La Torna, s’ha estrellat.

“Tenen merda de molts dies, és inacceptable”

Al local de la Montse ha sigut on s’han descobert ja les possibilitats com a showman del Frederic Ventura, Fredi per als amics. “Els filtres de la cuina tenen molta merda, de molts dies, i això és inacceptable. Si jo hagués de treballar aquí jo em passaria els dos primers dies traient merda de tot arreu”, ha sigut la seva primera sentència, després de la inspecció a la cuina. I, dels callos que li han servit, ha advertit: “Uns callos que no piquen són com una dona sense mala llet”. La resta de participants també han estat molt durs amb La Torna. Només ha faltat que el primer cava que han demanat no estava fred i, quan l’han servit després de refredar-lo, hagin descobert que estava picat.

Sigui com sigui, el Fredi no ha caigut malament malgrat la contundència mostrada durant tot el concurs. Al segon restaurant, el del Guillem –Tierra, al Ninot–, ha criticat alguns punts de la cuina on ha trobat “ronya”, li ha semblat que la terrassa no tenia el mateix nivell que l’interior i ha assegurat que la carn li feia bola a la boca. De fet, en la part final del programa, La confrontació, ha arribat a dir al Guillem que tenia la gàbia d’una fregidora trencada i que era “un perill”. Quan el Guillem, director del restaurant, ha respost que el xef no ha demanat canviar-la, el Fredi ha respost: “I uns collons”.

Pinça al Ninot?

Al local de la Marta –De Cruz Morales, al Ninot i vinculat a la parada de carn de la mateixa família– , tot i trobar la cuina molt neta, ha trobat que l’steak tartare “massa picant”, ha posat en dubte que la carn fos picada amb ganivet –quan el cuiner acabava d’assegurar-ho davant de càmera– i ha observat amb ironia que la Marta li fotia “candela” al seu marit, que apressava perquè els plats sortissin ràpid.

El moment en què la Marta estudia, a simple vista, el filet del Guillem al plat del Marc

Tant el Fredi com la Montse han insinuar durant tot el programa que la Marta i el Guillem feien pinça i es donaven suport perquè tots dos tenen el seu establiment al Ninot, cosa a la qual la Marta ha respost: “No som amics, ni tan sols ens veiem, de fet som competència”. “Hi ha hagut mamoneo, ho ha vist tothom”, ha insistit el Fredi. Una observació que de fet quedava desmentida per les crítiques de la Marta a un filet servit pel Guillem, que ella ha avaluat només amb la vista –com a carnissera experta– perquè era el pla del Marc. “Aquesta carn està molt fresca, no està gens madurada”, ha dit. I ha criticat “un filet de 24 euros que no el pots ni mossegar”.

Marta i Montse, cara a cara

Però res ha igualat la tensió creixent entre la Marta i la Montse. “Quan jo dic blanc, ella diu negre”, s’ha queixat la Montse. Tant l’una com l’altra han arribat a fer ganyotes i suposades imitacions per criticar-se. “La Montse és molt pesada dient tota l’estona ‘és un bar de mercat, és un bar de mercat!'”, l’ha criticat la Marta. Tampoc s’ha pogut estar de delatar la Montse davant del Marc Ribas, el presentador, perquè havia tocat totes les barres de pa que ha vist a la cuina mentre feina la inspecció.

A canvi, la Montse ha insistit que ni el Guillem ni la Marta “han estat mai en un mercat”, un comentari difícil de desxifrar perquè la Marta va començar en una parada de carn que és la que ara proveeix el seu restaurant. “Jo estic en un mercat des dels 10 anys”, ha insistit, ja que ve d’una família de forners de mercat.

En el que han estat tots més d’acord ha sigut en la sorpresa positiva dels plats que serveix el Fredi a El Pocavergonyas –sí, escrit així, amb falta inclosa–, al mercat de la Sagrada Família. “No m’esperava que el menjar estaria tan bé. Tornaré, segur”, ha dit la Marta.

“Ara la puntuaria més baix”

Durant La Confrontació, quan han aixecat les campanes per veure quines puntuacions s’han donat mútuament, tots s’han sorprès de les notes molt altes que ha posat la Montse –que s’ha revelat com una defensora de donar 10 punts en diverses categories si cal “si ho fan bé i després del que hem passat a l’hostaleria”. “És que critica les coses i després va posant deus”, ha subratllat la Marta amb cara de sorpresa i de pocs amics. “No m’ho esperava jo ni ho esperava Catalunya”, ha admès el Guillem.

Malgrat que la Montse s’ha mostrat decebuda per les notes tant baixes que ha rebut, el Guillem, per exemple, s’hi ha ratificat plenament. “En la puntuació de La Torna no vaig ser professional”, ha dit. “Ara la puntuaries més alt?”, ha preguntat el Marc Ribas. “No, més baix”, ha respost secament.

I per saber qui ha guanyat –us avancem que hi ha hagut gairebé un empat– i les puntuacions exactes, el millor serà que veieu el programa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa