El cinema català ha fet història aquest dimecres a la Berlinale. La directora catalana Carla Simón, que va saltar a la fama per ‘Estiu 1993’ s’ha alçat amb l’Os d’Or per la pel·lícula ‘Alcarràs’. Es tracta del premi que reconeix la millor pel·lícula en aquest festival de cinema que celebra la gal·la a Berlín. En aquest film la directora retrata la història de la pagesia i es centra en com viu l’estiu una família que es dedica a recollir préssec a aquest municipi de Lleida.

La pel·lícula és una producció conjunta d’Avalon P.C, Vilaüt Films, Elastica Films i Alcarràs Film AIE en coproducció amb Kino Produzioni, i és el segon llargmetratge d’aquesta directora catalana, que també va portar a la Berlinale la seva obra més coneguda fins ara. La mateixa Simón va explicar que havia volgut fer la pel·lícula amb actors no professionals d’aquesta zona de Lleida perquè volia que els actors sentissin el vincle amb la terra.

En rebre el premi, Simón ha dit que es considera “filla” de la Berlinale. “Potser hauria de mudar-me aquí, perquè cada vegada que vinc passa una cosa extraordinària”, ha assegurat molt contenta amb el premi a la millor pel·lícula del festival. Simón ha tingut paraules d’agraïment pel seu equip, especialment per a Maria Zamora, la seva productora. “Dedico el premi als pagesos que cultiven cada dia i fan una agricultura que respecta la terra. La seva és una forma de resistència”, ha dit abans d’abandonar l’escenari entre aplaudiments.

La pel·lícula de la cineasta catalana s’estrenarà aquesta mateixa primavera i és possible que aquest premi l’ajudi a aconseguir una bona taquilla. El jurat que li ha atorgat el premi estava format per experts com el prolífic director Night Shaymalan, Saïd Ben Saïd, Anne Zohra Berrached, Karim Aïnouz, Tsitsi Dangarembga, Ryusuke Hamaguchi i Connie Nielsen

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Lleida a febrer 17, 2022 | 07:56
  Lleida febrer 17, 2022 | 07:56
  Gran notícia pel equip i per la cultura del nostre país. Gràcies per confirmar i estimar la llengua que ens van ensenyar els pares.
 2. Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 17, 2022 | 11:46
  Gonzalo febrer 17, 2022 | 11:46
  Enhorabuena a la coproducción hispano italiana. Otro éxito más.
 3. Icona del comentari de: Bernat C. a febrer 17, 2022 | 17:49
  Bernat C. febrer 17, 2022 | 17:49
  Quan parlem de les nostres coses honradament, estem al màxim nivell entre els demés pobles i ens entenem !

Nou comentari

Comparteix