Vic tornarà a convertir-se en un poblat medieval durant el pont de la Puríssima. Després de suspendre’s l’any passat per la situació sanitària, torna el Mercat Medieval. Aquesta en serà la 25a edició i es podrà celebrar en major part amb el format habitual, però prenent mesures com ara no ubicar les parades al centre històric per tal d’evitar aglomeracions. Serà del 4 al 8 de desembre.

Com a novetat, enguany s’estrena nova versió de l’espectacle històric del Mercat, titulada La trifulga de l’Altarriba. La fira comptarà amb parades i tavernes, més de 200 actuacions al carrer i també s’hi han programat activitats i tallers per a la canalla. Tot seguit, hi trobareu 5 propostes imperdibles per gaudir al 100% d’aquesta edició. És el moment de viatjar en el temps, arriba el Mercat Medieval de Vic.

1- Nou espectacle ‘La trifulga de l’Altarriba’

L’espectacle històric del Mercat Medieval es reformula completament en el seu 8è any de representació. Se’n canvia el text, els personatges, les ubicacions i l’escenografia. A l’obra, una família de comediants de carrer que viatja pels pobles amb una carreta relatarà uns fets històrics que van tenir lloc a Vic al segle XV. L’espectacle també permet gaudir de l’arquitectura de Vic.

2- Zona infantil a les Adoberies

La canalla s’ho passarà d’allò més bé amb la programació de titelles i tallers del Mercat Medieval de Vic. La zona infantil de la fira està situada a les Adoberies. Consta d’actuacions, com les de les companyies Micro Troupe, la Finíssima i Carro de Contes, però també atraccions, tallers de figuretes de fusta i pastilles de sabó, maquillatge de cares i un laberint!

3- La màgia dels passacarrers

Els passacarrers són un dels grans atractius del Mercat Medieval. Una vintena de companyies d’espectacles de carrer amenitzaran la fira amb música, dansa i teatre en un total de més de 200 representacions. En destaquen els Abanderats de Tortosa i la companyia francesa de marionetes gegants París Bénarès, que s’han triat per aportar espectacularitat a aquesta 25a edició.

4- Parades i tavernes

Passejar per les parades de la fira i gaudir de l’ambient és per a molts el millor preludi de les festes de Nadal. Enguany n’hi haurà unes 320, on s’hi podran trobar articles de decoració, joieria, cremes, herbes medicinals, complements, embotits… També hi haurà tavernes per recuperar forces i delectar-se amb els seus plats. Val a dir que enguany el Mercat Medieval se situa en carrers de fora del centre històric per tal d’evitar aglomeracions.

5- Activitats paral·leles

El programa del Mercat Medieval compta amb parades, actuacions, activitats i recreació d’oficis. Però també amb activitats paral·leles d’altres espais de la ciutat, com són el MEV – Museu d’Art Medieval, destacat per les seves col·leccions d’art romànic i gòtic, i el Vicpuntzero, una experiència immersiva a la capella de la Pietat per descobrir el Vic del passat.


Comentaris

    Lerele Desembre 03, 2021 | 18:28
    A Vic??? Ni de conya m'acosto a un poble com aquest.

Nou comentari