MónEconomia
Catalunya triplica les empreses d’indústria 4.0 en només 6 anys

En els últims sis anys Catalunya ha triplicat el sector de la indústria 4.0. Així ho ha explicat aquest dimarts la secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat, Gina Tost, que ha xifrat en 1.100 les empreses catalanes vinculades a aquest sector, durant la inauguració de la setena edició del congrés Advanced Factories, dedicat a l’automatització de la indústria, que se celebra aquesta setmana a la Fira de Barcelona.

Tot i les bones xifres que mostra el sector, Tost ha assenyalat que Catalunya i el seu teixit empresarial encara ha de “superar el repte de la transició digital, que és compartit entre administració, empreses i també clústers, universitats i centres de recerca”. Un repte que s’ha mostrat convençuda que assoliran en els pròxims anys, ja que la Generalitat s’ha fixat com a objectiu que “el 90% d’empreses industrials catalanes han d’haver incorporat alguna tecnologia 4.0 per a transformar la producció i adaptar-la als grans reptes del sector”. La conseqüència d’aquest repte serà tenir un model industrial i productiu més sostenible i circular.

Un actor clau dins d’aquesta transició serà ACCIÓ gràcies a mesures com el programa ProAcció, el ‘Digital Innovation Hub de Catalunya’ (DIH4CAT) i el Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025, que reflecteixen “el compromís de la Generalitat amb aquest sector”.

Barcelona un “agent important”

Per la seva part el director de Barcelona Activa, Fèlix Ortega, ha reclamat a la Generalitat que tingui en compte Barcelona dins del Pacte Nacional per a la Indústria perquè la ciutat “és un actor important”. En aquesta línia Ortega ha insistit que la capital catalana està “promovent política industrial” i desenvolupant “zones econòmiques innovadores”. Alhora, ha assenyalat que la ciutat “vol estar en l’avantguarda d’aquesta transformació industrial”, i ha assegurat que Barcelona pot fer-ho perquè porta anys impulsant-la a través de la innovació i de la formació.

Per últim, el director del Congrés, Albert Planas, ha celebrat que durant el matí del primer dia de l’esdeveniment ja han rebut “més 27.300 inscrits”, quan la previsió de l’organització és superar els 30.000 visitants. En aquesta ínia, Víctor Blanc, administrador d’esdeveniments del congrés, ha assegurat a l’ACN que esperen que l’impacte econòmic de l’Advanced FActories creixi entre un 20% i un 30% aquest any i generar uns 74 milions d’euros d’impacte econòmic, 30 més que en l’edició anterior.

Més notícies
Els petits comerços pateixen especialment les necessitats de finançament de les pimes de l'Estat / ACN
Un terç de les pimes de l’Estat estan pitjor que fa un any
Notícia: Un terç de les pimes de l’Estat estan pitjor que fa un any
Comparteix
El 36,5% de les petites i mitjanes empreses mostren un estancament o empitjorament de la situació econòmica mentre les necessitats de finançament es disparen
El CEO d'Enagás, Arturo Gonzalo Aizpiri / EP
L’Estat liderarà el subministrament d’hidrogen a la UE gràcies al H2Med
Notícia: L’Estat liderarà el subministrament d’hidrogen a la UE gràcies al H2Med
Comparteix
El CEO d'Enagás, Arturo Gonzalo Aizpiri assegura que hi ha els recursos necessaris per ser referents a Europa
Una fàbrica del grup Damm al Prat Llobregat / Damm
Cauen un 16% els beneficis de Damm a causa de la incertesa econòmica
Notícia: Cauen un 16% els beneficis de Damm a causa de la incertesa econòmica
Comparteix
La companyia catalana va facturar 1.876 milions d'euros el 2022, un 26% més que l'any anterior
El conseller de Territori, Juli Fernàndez / ACN
La Generalitat negocia amb la Sareb una gran compra d’habitatges
Notícia: La Generalitat negocia amb la Sareb una gran compra d’habitatges
Comparteix
El conseller de territori Juli Fernàndez recela de l'anunci dels 50.000 immobles per a lloguer social i recorda els contactes del Govern amb el banc dolent

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa