La UOC restableix el campus virtual després de l’atac informàtic

Els serveis tècnics de la UOC han aconseguit restablir aquesta matinada el 95% de les funcionalitats del campus virtual del centre, segons han confirmat fonts de la universitat a l’ACN. Diumenge a la tarda la UOC va patir un atac informàtic que va bloquejar el campus virtual i en poques hores els tècnics de seguretat han pogut recuperar el sistema, incloses les aules virtuals i els diferents espais de treball dels estudiants.

Fonts de la universitat han explicat que les funcionalitats de l’activitat docent tornen a estar operatives i que els serveis tècnics estan acabant de comprovar que tot funciona amb normalitat. El 5% pendent de recuperar correspon als tràmits de la secretaria acadèmica del centre i els tècnics esperen que es puguin resoldre els problemes al llarg d’aquesta setmana. La UOC ha confirmat que l’atac informàtic no ha afectat dades personals dels estudiants.

Nota de rescat

Aquest matí s’ha sabut que la UOC ha rebut una nota de rescat dels ciberatacants, però el centre s’ha negat a posar-s’hi en contacte. La universitat ha explicat que el sistema de prevenció i monitorització d’atacs informàtics va alertar de l’intent d’atac del cap de setmana i es va aturar el campus virtual com a mesura de prevenció. Els serveis tècnics es van posar en contacte amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, amb qui col·laboren per esclarir l’origen de l’atac.

Fa dos mesos la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va patir un atac informàtic molt més potent que va deixar sense funcionament la majoria de serveis del centre durant setmanes. L’atac va deixar fora de servei 1.200 servidors, 10.000 ordinadors i va afectar més de 50.000 usuaris. El Govern va aprovar un paquet extraordinari de 3,8 milions per ajudar a la UAB a renovar els equips informàtics i a millorar la seguretat dels seus sistemes.

Comentaris

    Desastre de profesionales Gener 03, 2022 | 13:31
    Pero esto que es, primero decís que la UAB tenía que pagar 3 millones de rescate, y ahora cambiáis diciendo que el govern ha dado 3,8 millones para mejorar el sistema. Que desastre de periodismo.
    Manel Gener 03, 2022 | 14:50
    Com pot ser que en poc temps hi hagi hagut un atac d'aquest tamany a 2 universitats catalanes?? Ha passat algun a España o ès més joc brut del deep state?? Recordem que ja ens van enviar amb un llacet al Imam de Ripoll per matar catalans.

Nou comentari