El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Presó per a quatre detinguts més que van fugir de l’avió a Palma
  • CA

Quatre detinguts més per l’aterratge d’emergència a Palma en què van fugir una vintena de passatgers han estat empresonats. El Jutjat d’Instrucció número 2 d’Inca en funcions de guàrdia ha ordenat aquest dimecres presó comunicada i sense fiança per quatre detinguts més que van fugir de l’avió el 5 de novembre passat. L’aeronau feia el trajecte Marroc-Turquia i va aterrar d’emergència a Son Sant Joan per la suposada indisposició d’un jove viatger. Durant l’espera per l’ambulància, es va produir una revolta a bord i una vintena de passatgers d’origen marroquí van abandonar l’avió, van córrer per les pistes de l’aeroport i saltar les tanques de l’aeròdrom, cosa que va obligar a tancar la infraestructura durant més de tres hores.

La major part de les detencions -una dotzena- es van produir el mateix dia a Sa Cabaneta, a Marratxí, després que els arrestats saltessin les tanques de l’aeroport de Son Sant Joan i s’amaguessin per la zona. La Guàrdia Civil i la Policia Nacional tenen constància que serien unes 23 o 24 persones les que haurien fugit de l’avió i en quedarien, per tant, nou per localitzar i arrestar. El Jutjat d’Instrucció número 2 d’Inca s’inhibirà al Jutjat d’Instrucció número 6 de Palma que és qui instrueix la causa.

La fugida podria haver estat planificada per entrar il·legalment a l’Estat espanyol, tal com demostren alguns posts a Facebook en què un grup parla d’organitzar un aterratge d’emergència com el que finalment va succeir. De fet, aquest grup, format per 15.000 marroquins, va reivindicar l”èxit” de Palma assegurant que “no som un grup qualsevol sinó una llegenda”.

La fiscalia, per la seva banda, estudia demanar sedició per tots els passatgers detinguts després de protagonitzar aquesta fugida. El ministeri públic està considerant imputar als sospitosos per una possible infracció de la Llei Penal i Processal de Navegació Aèria, que contempla penes de fins a dotze anys de presó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa