A presó els 12 detinguts que van fugir de l’avió de Palma

El jutjat d’Instrucció número 6 de Palma amb funcions de guàrdia va decidir aquest dilluns enviar a la presó els 12 detinguts per haver fugit de l’avió que va fer un aterratge d’urgència a Mallorca. La jutgessa els ha enviat a presó provisional perquè els atribueix, de moment, dos delictes diferents de sedició, un de coacció i, a dos d’ells, un d’afavoriment de la immigració irregular.

Ara mateix la policia encara mira de trobar 12 persones més que també van escapar. Sobre els dos delictes de sedició, d’una banda la magistrada els atribueix el que preveu el Codi Penal referent a l’alteració de l’ordre públic, i de l’altre el que marca la Llei de Navegació Aèria. Així mateix, també considera que hi podria haver un delicte de coaccions, a més que els acusa d’haver afavorit la immigració il·legal.

No obstant, la magistrada no creu, ara mateix, que hi hagi indicis de delicte de desordres públics. Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, la magistrada considera que aquest aterratge d’emergència amb la posterior fugida pot haver afectat l’ordre públic, però no pas la pau públic.

L’incident va arribar a paralitzar l’aeroport de Palma durant més de tres hores. El cas és que l’avió feia el trajecte Marroc-Turquia, i per fer aquest trajecte passa per sobre l’Estat espanyol, de manera que un viatger va simular que estava malalt i que necessitava atenció mèdica urgent per tal que l’avió aterrés a Mallorca. Mentre s’esperava una ambulància, uns vint passatgers d’origen marroquí van abandonar l’aeronau i van córrer per les pistes de l’aeroport i saltar les tanques de l’aeròdrom.

La policia espanyola investiga si l’incident es va organitzar a través de Facebook. Un grup d’aquesta xarxa social anomenat Brooklyn hauria publicat al juliol un text en què s’explicava com realitzar una acció similar a la què finalment ha succeït a Palma. Aquest grup, format per 15.000 marroquins, ha reivindicat l”èxit” de Palma assegurant que “no som un grup qualsevol sinó una llegenda”. 

Nou comentari