El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mossos i Fecasarm es reuneixen per abordar les punxades a discoteques
  • CA

Els representants dels Mossos d’Esquadra i de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) s’han reunit aquest dimarts per a abordar la violència sexual i les cinc denúncies per punxades en espais d’oci nocturn a Catalunya, entre altres temes. Pel que fa aquest segon punt en l’ordre del dia, cal recordar que és una nova pràctica que s’ha estès per Catalunya i, tot i que no hi ha hagut agressions sexuals a les víctimes, sí que s’han detectat casos d’aquest nou mètode.

Joves davant d’una discoteca a Barcelona el juny passat / EP

El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha explicat aquest dimecres que durant la reunió la policia catalana ha explicat “el pla d’actuació del cos davant la violència sexual i les mesures que es volen prendre per a minimitzar els casos d’agressions d’aquesta classe”. I és que, d’ençà de l’aparició d’aquesta nova pràctica, ambdós entitats han de treballar plegades per tenir clar el protocol d’actuació, tant per part de la policia com per part de les discoteques. En aquest sentit, Boadas ha detallat que incrementaran la presència policial en espais d’oci nocturn i destinaran més patrulles estàtiques en aquests espais per a dissuadir els diferents delictes que puguin succeir.

Un mètode que ja és comú a Bèlgica i França

Tot i que les punxades s’han convertit en una novetat a Catalunya, hi ha altres països d’Europa que ja veuen que és una pràctica més comú. De fet, les primeres denúncies han estat a Bèlgica i a França, on algunes noies han estat víctimes d’agressions sexuals que han estat possibles gràcies a que les han drogat amb alguna substància injectada de manera intravenosa, és a dir, amb el mètode de la punxada.

A Catalunya, els Mossos també han parlat sobre les cinc denuncies que ja s’han posat per punxades i han deixat molt clar que no es pot afirmar ni desmentir que les noies han patit punxades, però si que no han patit cap mena d’agressió sexual. Tot i això, les autoritats deixen clar que extremaran les mesures en discoteques i continuaran alerta per possibles nous casos.

Més notícies
Interior d'una discoteca catalana / Europa Press
Els Mossos investiguen 5 denuncies per punxades a discoteques
Notícia: Els Mossos investiguen 5 denuncies per punxades a discoteques
Comparteix
Els Mossos no poden confirmar la substància que van administrar els responsables
Interior d'una discoteca catalana / Europa Press
La punxada, nou mètode de submissió química per a agressions sexuals
Notícia: La punxada, nou mètode de submissió química per a agressions sexuals
Comparteix
S'han donat tres casos a Catalunya de la nova manera d'atordir les víctimes en locals nocturns
Barcelona és la ciutat espanyola amb més agressions sexuals durant els primers tres mesos de l'any / Servimedia
Barcelona és la ciutat amb més agressions sexuals durant els primers tres mesos de l’any
Notícia: Barcelona és la ciutat amb més agressions sexuals durant els primers tres mesos de l’any
Comparteix
La ciutat acumula 38 agressions entre els mesos de gener i març, amb una mitjana de més de tres agressions sexuals amb penetració a la setmana
El detingut per l'agressió sexual a Igualada entra a comissaria / ACN
El nombre de detinguts per agressions sexuals a menors de 16 anys creix un 37%
Notícia: El nombre de detinguts per agressions sexuals a menors de 16 anys creix un 37%
Comparteix
El 60% de les sentències són per casos amb menors com a víctimes, fet que indica que el volum de casos podria ser molt més gran que el total de denúncies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa