El psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer dona consells per millorar la salut a través del seu compte d’Instagram. En un altre capítol va parlar sobre quants pets ens hem de tirar al dia per mantenir una bona salut intestinal. En aquest, porta un truc per fer més saludable la truita de patates. Verdaguer explica que si mengem la truita de patates al moment de fer-la ens pujarà la glucosa. “Això pot ser molt saludable per al teu fill que fa molt esport i està en edat de creixement, però per a tu, que vols millorar el sistema immune i baixar de pes, no és el més ideal”, assegura. Per això, assenyala què s’ha de fer per garantir que la truita és saludable, i és ben senzill: posar-la a la nevera més de 24 hores.
“Si la mateixa truita la guardes a la nevera més de 24 hores i l’endemà te la menges freda, aquesta patata millora la microbiota intestinal i el sistema immunitari“, explica. Afegeix que hi ha molts altres aliments que contenen midó amb els quals passa el mateix. Per exemple, el moniato, la carabassa, la xirivia, l’arròs, la pasta, els llegums. Quan estan cuinats en calent, puja la glucosa, mentre que si els poses a la nevera més de 24 hores “succeeix la màgia”. “Es fa un procés que ens ajuda a millorar la microbiota i el sistema immunitari”, explica l’expert.
S’ha de menjar freda obligatòriament?
Si el problema està en la temperatura, significa que només és bo menjar-la freda? Segons el psiconeuroimmunòleg perquè tingui aquestes propietats no és necessari menjar-se-la freda, però sí que s’han de mantenir uns límits. “Es pot escalfar, però sempre que no se superin els 130 graus de temperatura”, apunta. Afegeix que nosaltres ens cremem a 75 graus, el que fa que no hi hagi problema en menjar-s’ho calent. “Però no et passis de temperatura!”, conclou el vídeo.