El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El màxim comandament del CNP a Catalunya lloa el cap dels Mossos
  • CA

Dia dels Àngels Custodis. Dia del patró del Cos Nacional de Policia, la policia espanyola, que s’ha celebrat aquest matí amb una gran festa al recinte del Fòrum de Barcelona. Una cerimònia presidida pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, amb tot un reguitzell d’autoritats polítiques, policials, militars, civils i judicials. L’acte ha servit perquè el cap del CNP a Catalunya, el comissari Luis Fernando Pascual Grasa, que només ha pronunciat dues frases en català, hagi lloat el cap dels Mossos d’Esquadra, el comissari Josep Maria Estela.

La felicitació arriba en una dura crisi a la Prefectura de la policia de la Generalitat entre Estela el número dos, el també comissari Eduard Sallent, que també era present a l’acte. També hi han assistit el comissari Xavier Porcuna –que aquesta setmana deixa el cos i s’integra al Futbol Club Barcelona com a cap de seguretat– i altres comandaments. L’acte també ha servit per condecorar l’exdelegada del govern espanyol a Catalunya Teresa Cunillera, amb una medalla imposada pel mateix ministre.

Mossos, policia “professional i moderna”

En el seu discurs inaugural, el comissari Pascual Grasa ha posat en valor la feina feta pel CNP a Catalunya, destacant les grans operacions dutes a terme i les tasques i tràmits que s’han hagut de fer amb els refugiats de guerra ucraïnesos al centre de recepció de Barcelona. Així mateix ha volgut expressar el seu reconeixement a d’altres cossos policials i en especial als Mossos d’Esquadra. Unes paraules que contrastaven amb les males relacions entre cossos generades durant el Procés independentista.

En aquest marc, ha definit la policia de la Generalitat com a “professional i moderna”. I ha esmentat el comissari en cap del cos, Josep Maria Estela, de qui n’ha remarcat la seva “disponibilitat i col·laboració” en la seva feina conjunta amb el CNP. Grasa ha subratllat la feina feta en terrorisme o crim organitzat així com altres funcions de seguretat ciutadana com la prevenció i la lluita contra la delinqüència. “La bona entesa ens porta a resultats positius”, ha sentenciat.

Just després del discurs, en començar la cerimònia, diversos comandaments dels Mossos d’Esquadra han estat guardonats pel CNP: el cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal, Ramón Chacón, l’històric Rafael Grasa i intendents en cap de comissaries com les del Raval i l’Eixample, entre d’altres.

Una llarga llista d’autoritats

Entre els assistents a la cerimònia i encarregats del lliurament de les distincions, s’hi comptaven la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos; el fiscal en cap de Catalunya, Francesc Bañeres; el màxim comandament militar a Catalunya, l’inspector general de l’Exèrcit, el tinent general Manuel Busquier Sáez; el director general de la Policia de la Generalitat, Pere Ferrer; el tinent d’alcaldia de Seguretat a l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle; el director general de la policia espanyola, Francisco Pardo, i diversos comandaments policials de la Guàrdia Urbana i de la Guàrdia Civil. També hi havia una nodrida representació judicial i del ministeri fiscal.

Més notícies
Un UIP del CNP davant la seu de la CUP, amb David Fernàndez de fons
El cap del setge policial a la seu de la CUP: “Mai vam tenir ordre judicial”
Reportatge: El cap del setge policial a la seu de la CUP: “Mai vam tenir ordre judicial”
Comparteix
CINC ANYS DEL 20-S | Els àudios del jutjat revelen que els policies que van intervenir en l'actuació van admetre que no tenien permís del jutge
Manifestació de l'esquerra independentista de la Diada 2022 | Mireia Comas
Espionatge massiu del Ministeri d’Interior a l’esquerra independentista
Notícia: Espionatge massiu del Ministeri d’Interior a l’esquerra independentista
Comparteix
La Guàrdia Civil i la Policia Nacional haurien espiat els telèfons mòbils de 38 activistes sota la justificació de "lluita antiterrorista"
El comissari Narcís Ortega, Chicho, en una imatge d'arxiu/Delegació del govern espanyol a Catalunya
Un excap del CNP a Catalunya denuncia Cospedal i Fernández Díaz a la fiscalia
Notícia: Un excap del CNP a Catalunya denuncia Cospedal i Fernández Díaz a la fiscalia
Comparteix
Narcís Ortega es considera víctima de l'Operació Catalunya i els acusa d'organització criminal, prevaricació, malversació i revelació de secrets
El director general de la policia espanyola, Francisco Pardo Piqueras | Europa Press
El CNP, al PP: “La convivència a Catalunya ha millorat sense vostès”
Notícia: El CNP, al PP: “La convivència a Catalunya ha millorat sense vostès”
Comparteix
"La senyora Ayuso els està descentrant", diu Francisco Pardo

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Roser a octubre 10, 2022 | 14:28
    Roser octubre 10, 2022 | 14:28
    Tots aquests uniformats ñordos- guarra inzivil, polimerda nazional i ejercito borratxero- fora de Catalunya...marxeu a hostiar als vostres ciutadans ñordos.Als catalans/es no volem assassins,criminals ni merdes....fora de Catalunya...violents,rates franquistes.I de passada fora tots els immigrants i fills d'immigrants españols inadaptats. Visca Catalunya lliure i independent.
    • Icona del comentari de: yomateix a octubre 11, 2022 | 11:29
      yomateix octubre 11, 2022 | 11:29
      que nivel intelectual. ¿ Has sido capaz tu solo de hilar todas esas palabras y frases?
  2. Icona del comentari de: Indepenence Process a octubre 10, 2022 | 17:35
    Indepenence Process octubre 10, 2022 | 17:35
    És lògic en certa manera, la policia espanyola com a policia del segle passat i amb arrels dictatorials, desconeixia fins fa quatre dies, que son els estudis d'escenaris possibles que es poden trobar abans d'intervenir en una manifestació o que és fer de fer d'intermediari en un conflicte, per exemple durant una manifestació, per a evitar mals majors, o que és la prohibició de l'ús de boles de goma... Els policies espanyols demòcrates i amb ganes d'aprendre i de posar-se al dia tenen molt d'aprendre de la policia catalana, la qual, no és pas modèlica del tot, però, en comparació amb les policies espanyoles hi destaca i molt. Esperem que amb l'eina anomenada independència la policia catalana també esdevingui més lliure de tot el què significa estar sota sobirania espanyola i que els catalans haguem de pagar altres policies a més de la nostra i que a més aquests policies estrangers a sobre ens hostiïn, ens espiïn, ens facin seguiments i detencions il·legals en nom de la fal·làcia de la unitat inseparable d'Espanya...
  3. Icona del comentari de: Mozo a octubre 10, 2022 | 21:00
    Mozo octubre 10, 2022 | 21:00
    Que es un espanyolot???
  4. Icona del comentari de: Àcrata. a octubre 11, 2022 | 04:51
    Àcrata. octubre 11, 2022 | 04:51
    No siguem ingènus, la policia és la maxteixa arreu del món: a favor del gran capital i en contra del Poble.
    • Icona del comentari de: @Àcrata a octubre 11, 2022 | 16:04
      @Àcrata octubre 11, 2022 | 16:04
      Molt gracioset, jo amb una policia democràtica i avançada, que parli la llengua pròpia del país que no faci espionatges il·legals, ni seguiments... hi puc estar força d'acord. Dir que totes les policies son les mateixes arreu del món és una mentida com una casa, solament cal que preguntis a tos pares o a tos avis si hi veuen cap diferència entre les forces d'ocupació espanyoles, és a dir els "grisos" i la "guardia civil" espanyola de l'època 1939 - 1977 i la comparin amb el cos dels Mossos d'Esquadra amb tots els seus defectes, alguns deguts a que encara no tenim un estat propi i no poden desenvolupar amb llibertat totes les seves funcions. També pots fer un viatge a l'Iran o a qualque país no democràtic, el poses davant de la seva policia i ja ens diràs què... El teu "comentari" potser resta molt "guai" i bé sobre el paper o sobre la pantalla, però, a més que és una estúpida mentida, la policia democràtica és encara necessària, tot i que, com tot pot millorar.
  5. Icona del comentari de: Anònim a octubre 11, 2022 | 12:50
    Anònim octubre 11, 2022 | 12:50
    patim patam patum PUM

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa