El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Divisió sindical davant l’acord amb Educació per revertir les retallades

CCOO i la UGT han pactat aquest dijous al matí amb el Departament d’Educació, encapçalat per la consellera Anna Simó, revertir les retallades de l’any 2010. Tot i que la responsable de la cartera i els dos sindicats signants consideren que es tracta d’un pas històric, des d’USTEC, l’organització amb més pes dins la Mesa Sectorial on s’ha produït aquesta entesa, rebutgen tots els punts de l’acord perquè consideren que és insuficient: “La signatura d’aquest dijous correspon a un ultimàtum de l’administració i a la negociació mantinguda al marge de la unitat sindical amb CCOO i UGT, que representen només un 20% del personal docent no universitari de Catalunya”. Segons assegura la portaveu nacional d’USTEC, Iolanda Segura, en conversa amb aquest diari, els punts que havien negociat des del departament amb ells no s’han vist reflectits en el document plantejat en la reunió d’aquest dijous.

Tot i que l’acord signat té per objectiu revertir les retallades de l’any 2010, des del sindicat majoritari d’educació consideren que el pacte al qual ha arribat la conselleria amb CCOO i UGT “no és un acord de reversió”: “El govern incompleix la promesa de revertir totes les retallades durant aquesta legislatura”, apunten a través d’un comunicat conjunt signat amb la Intersindical, ASPEPC, la CGT i FEUSOC, fent referència al punt de la reducció de dues hores lectives als docents majors de 55 anys, ja que l’acord el situa com un objectiu a abordar de cara la legislatura vinent. L’acord també fa referència a l’equiparació salarial del professorat tècnic de formació professional a la resta de docents. Per a USTEC, en aquest punt queda fora bona part del col·lectiu, especialment els interins.

Dues dones amb un taüt amb la inscripció 'Educació' / Europa Press
Dues dones amb un taüt amb la inscripció ‘Educació’ / Europa Press

Vincular l’acord als pressupostos

Un dels altres punts que causa malestar a USTEC, segons argumenta Segura, és la vinculació de l’acord a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2024, ja que, en cas de no desencallar les converses, els punts pactats per revertir les retallades no tirarien endavant. “No hi ha un compromís polític”, argumenta la portaveu, que considera que sense els comptes aprovats tot quedarà en paper mullat. És per això, i per la falta de problemàtiques a abordar, com la reducció de ràtios a les aules, que USTEC ha decidit desvincular-se completament del pacte amb Educació.

Més notícies
Álvaro García Ortiz, enmig de la fotografia i amb frac, en la presa de possessió del càrrec renovat/Quico Sallés
Bufetada de Fiscalia al Senat arran de la llei d’amnistia
Notícia: Bufetada de Fiscalia al Senat arran de la llei d’amnistia
Comparteix
Cop de porta al PP d'Álvaro García Ortiz l'endemà de renovar el càrrec
El conseller i la prefectura dels Mossos davant l'edifici principal del Complex Egara
Nova cleca de la justícia a Interior per sancionar un mosso independentista
Notícia: Nova cleca de la justícia a Interior per sancionar un mosso independentista
Comparteix
La jutgessa li anul·la una sanció de dos mesos de sou i feina per dos tuits amb crítiques a fiscalia
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida / Europa Press
Ayuso justifica l’Operació Catalunya: “Qualsevol estat es protegeix”
Notícia: Ayuso justifica l’Operació Catalunya: “Qualsevol estat es protegeix”
Comparteix
La presidenta madrilenya assegura que no demanarà perdó per haver aconseguit un Gran Premi de F1
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, saluda el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, abans de reunir-se el 15 de març del 2016 (horitzontal)
El jutge del Tsunami va començar a investigar Puigdemont tres dies abans del pacte d’investidura
Notícia: El jutge del Tsunami va començar a investigar Puigdemont tres dies abans del pacte d’investidura
Comparteix
El magistrat accepta les acusacions particulars dels policies

Comparteix

Icona de pantalla completa