El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Com validar el passaport Covid quan entri en vigor
  • CA

El passaport Covid serà necessari per entrar a bars, restaurants, gimnasos i residències de gent gran a partir d’aquest dilluns, un cop resoltes les incidències tècniques de l’app La Meva Salut. Per validar els certificats en aquests establiments els professionals hauran d’utilitzar VerificaCOVID, l’app de la Generalitat per escanejar els codis QR dels passaports. S’hi entra des del telèfon mòbil, posant al cercador verificacovid.gencat.cat/. També s’hi pot accedir des d’un ordinador, però no permet llegir els codis dels usuaris per la qual cosa no és útil.

És important habilitar la càmera per poder començar a verificar els certificats Covid, perquè en cas contrari la pàgina queda en blanc i no deixa validar els passaports. Per tant, cal permetre al web l’accés a la càmera quan apareix la finestreta demanant permís. Un cop acceptat es pot començar a validar passaports. L’app obre la càmera i, si s’apropa al codi QR que s’ha de validar de seguida es mostra si el certificat és vàlid. Cal tenir en compte que perquè funcioni ha d’estar ben enfocat, centrat a la pantalla i la il·luminació ha de ser idònia.

Si el passaport Covid és vàlid a la pantalla hi apareix el color verd, la paraula “validat” i el nom i cognoms de la persona, així com la seva data de naixement. En cas contrari apareix “no validat” i la pantalla es torna vermella. Cal destacar que l’aplicació VerificaCOVID no registra les dades verificades, per la qual cosa tampoc permet duplicar el certificat o desar-lo.

Per obtenir el certificat, a Catalunya s’ha d’anar al web o aplicació de La meva salut i dirigir-se a l’apartat d’Informes i Resultats. Allà s’hi troba un requadre titulat “Certificat Covid-19 Digital UE” i l’aplicació ofereix els tres tipus de certificats disponibles: el de vacunació, el de recuperació de la malaltia i el de prova diagnòstica negativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa