Missing 'path' query parameter

Contribuir a la millora de la sostenibilitat ambiental, econòmica i social de la ramaderia familiar a Cantàbria, Catalunya, Euskadi i Navarra, és el principal objectiu del Projecte de transformació sostenible de la ramaderia familiar i cooperativa.

Es tracta d’ una iniciativa que agrupa  25 entitats entre cooperatives, centres tecnològics d’ R+D+i, centres de gestió i centres industrials de les quatre comunitats autònomes,  representants de les diferents baules de la cadena de producció làctia. El projecte està liderat per  l’entitat  basca-navarra Kaiku Berdea, la catalana Llet Nostra Més i la càntabra AGC Agrocantabria Sostenible.

En el marc d’aquesta iniciativa, que preveu una inversió de més de 100 milions d’euros fins al 2026, amb l’objectiu i compromís d’assolir la transformació cap a la sostenibilitat ambiental, en línia amb els  objectius establerts en l’agenda 2030 de la Comissió Europea. Així, es plantegen diferents mesures per reduir la petjada ambiental del procés industrial i logístic de les empreses de l’ecosistema de Kaiku Berdea, Llet Nostra Més i AGC Agrocantabria Sostenible.

Al 2027, s’espera assolir una reducció del 60% de les emissions vinculades al procés productiu i logístic, en línia amb el compromís NetZero 2050, així com una reducció del 45% en el consum d’aigua i l’impuls de l’economia circular i la minimització en més d’un  50% dels residus generats.
Al mateix temps, la iniciativa incidirà en la millora de la sostenibilitat econòmica i social de les  603 explotacions familiars i cooperatives involucrades, que aglutinen una producció total de més de  337 milions de litres de llet anuals, la tasca de les quals és essencial per a l’entorn rural, i un compromís per assegurar el subministrament de llet i productes lactis de qualitat al consumidor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa
Missing 'path' query parameter