El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La USTEC exigeix a Cambray no acatar la sentència del 25%

La portaveu d’USTEC-STEs, Iolanda Segura ha instat el conseller d’Educació Josep-González Cambray a no acatar la sentència del 25% de classes en castellà a les escoles catalanes. Segura ha demanat que sigui el Govern el que actuí i que no “passi la patata calenta als centres”. D’aquesta manera, el sindicat ha dit que cal que l’administració pública aposti “valentament per protegir la immersió lingüística”. Aquestes declaracions han arribat després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi donat 15 dies al Govern per aplicar la sentència.

La USTEC exigeix soluciona al Govern aquest dilluns, però demana que sigui l’administració la que prengui la decisió, no els centres com s’ha intentat fer en altres solucions proposades per la Generalitat, com per exemple l’acord del català, que donava tota la potestat d’aplicar el 25% al centres. “El departament no pot passar la patata calenta als centres donant marge de flexibilitat a l’hora d’aplicar els projectes lingüístics”, ha afirmat Segura. A més, també dit que la única manera de protegir els mestres davant la sentència és mostrar un front “unit” i assegurar un nou projecte lingüístic per a tothom.

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray / ACN
El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray / ACN

Indignació davant la decisió del TSJC

Segura també ha lamentat la decisió del tribunal. De fet, l’ha titllat de “judicialització del tractament de les llengües en els centres educatius”. En aquest sentit, la portaveu del sindicat ha fet una crida a la “desobediència” per part del Govern. A més ha reconegut que des del sindicats estan “indignats”. És per això, que ha demanat al departament d’Educació que “no acati la sentència” per tal de “protegir l’escola catalana”. A part, Segura també ha demanat que des del departament d’Educació es “blindi” el model d’immersió lingüística amb una regulació i normativa, “de manera que s’unifiqui el projecte lingüístic amb el català com a llengua vehicular”, ha defensat. 

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 09, 2022 | 20:53
  Pere Llimonera i Citronell maig 09, 2022 | 20:53
  ¿Y, USTEC, quién se ha creído que es??? ... Eso es incitar a DeLiNQUiR, y supongo que está tipificado como un delito también... El día en que se empiece a meter en el trullo a todos los Hileritos y Estalinitos que corren sueltos por Catalunya predicando sermones delictivos Fantasiosos populistas, sofistas, anti-Democráticos y demagogos, se acaba la T0nteria... Ademas, que todos ellos suelen tener sus buenos "Chiringuitos" (al menos los mas espabilaos), que es en realidad de lo que va el asunto... luego los crédulos y cándidos son los que acaban abducidos en burbujas y mundos de fantasía que les han contado, pero que N0 existe, nunca han existido, ni existirán; pero claro en sus limitaciones y candidez, les cuesta pillarlo... Se lo voy a aclarar de nuevo : ... Solo queda aplicar la Justicia y la Democracia que es el 25%, "CoM0 Mínimo" de materias en Español/Castellano en toda Catalunya... N0 va a haber otra cosa, porque en Democracia la Mayoría es quien tiene la legitimidad para decidir... A ver, si ahora la Justicia y la Democracia van a ser lo que se les ponga en los 🥚🥚 a la Minoría supremata, sectaria, totalitaria y con pretensiones dictatoriales, porque dicen que ellos son de tal sindicato, o del otro, o del partido o agrupación o Chiringuito tal... pues, Va a ser que N0, Democracia, Derechos Civiles y Estado de Derecho... Los chicos tienen derecho a estudiar en su lengua materna y las administraciones tienen la obligación de hacerlo posible y que se cumpla... Apa, Adeu...
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 10, 2022 | 09:28
   Anònim maig 10, 2022 | 09:28
   💩
 2. Icona del comentari de: 100 % de català a l'escola, anglès o xinès com a segona llengua a maig 09, 2022 | 21:16
  100 % de català a l'escola, anglès o xinès com a segona llengua maig 09, 2022 | 21:16
  Cal desobeir a l'escola i al carrer. A l'escola, pares, mestres i alumnes. Al carrer plantar cara no canviant de llengua davant els inadaptats, evitant els establiments físics i virtuals que no atenen en la llengua del país i en tot moment evitar castellanitzar-nos nosaltres mateixos consumint productes audiovisuals en llengua colonial. Pel que fa a TV3, desconnectar tant punt apareix un contingut en la llengua dels castellans. Al super, mireu l'etiqueta dels productes i, a banda de procurar consumir els que són del país, prioritzar els que estan etiquetats correctament
 3. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a maig 09, 2022 | 23:42
  Luisnomeacuerdo maig 09, 2022 | 23:42
  No te veo muy segura, yoli, que ese que está al cargo se va a cagar, al tiempo.
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 10, 2022 | 07:33
   Anònim maig 10, 2022 | 07:33
   💩

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa