El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El president del Poder Judicial espanyol dimiteix aquest dilluns
  • CA

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem (TS), Carlos Lesmes, ha anunciat que aquest dilluns formalitzarà la seva dimissió. La renúncia al càrrec arriba un mes després d’amenaçar en marxar si no hi havia avenços tangibles per renovar el CGPJ que porta gairebé quatre anys caducat. Així doncs, Lesmes compleix la seva promesa, però sense haver aconseguit que el Consell pacti els seus dos candidats al Tribunal Constitucional (TC).

Lesmes ho ha fet públic aquest diumenge a través d’un comunicat i un vídeo difós a les xarxes on ha assenyalat la falta d’entesa del govern espanyol amb l’oposició “per a la renovació o devolució de competències a l’òrgan de govern dels jutges” com a motiu de la seva decisió. El encara president del CGPJ ha afirmat que davant la pèrdua de “tota esperança de rectificació i davant del patent deteriorament del TS i del CGPJ” la seva presència al capdavant d’aquestes institucions “manca ja d’utilitat”.

De fet, des de desembre de 2018, Lesmes ha estat enviant missatges cada vegada més contundents als grups parlamentaris responsables perquè arribessin a un acord per renovar l’òrgan de govern dels jutges. L’any passat va qualificar la situació d'”insostenible” per a la judicatura i va instar a les forces polítiques a deixar de banda la “lluita partidista” i arribar a un acord en “les pròximes setmanes”.

Lesmes té previst reincorporar-se a la carrera judicial activa a la Sala Tercera del TS, que té ara mateix nou vacants.

Feijóo i Sánchez encaixen mans abans del seu primer cara a cara al Senat | ACN
Feijóo i Sánchez es reuniran aquest dilluns | ACN

Sánchez i Feijóo es reuneixen aquest dilluns

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha acceptat la petició del president espanyol, Pedro Sánchez, per reunir-se aquest dilluns a la Moncloa després de l’anunci de Lesmes. Feijóo ha reiterat la seva oferta de renovació de la cúpula judicial espanyola, caducada des de fa anys, i ha assegurat que assistirà amb la “millor disposició” a la trobada amb Sánchez i lamenta que “hagi hagut d’arribar la renúncia del president del TS” perquè això passi.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a octubre 10, 2022 | 08:16
    Observador octubre 10, 2022 | 08:16
    Aixó put a cremat. Podría ser que es veiés venir una clatellada per part de l'U.E i el noi es posa a cobert.
  2. Icona del comentari de: ciutadà a octubre 10, 2022 | 08:53
    ciutadà octubre 10, 2022 | 08:53
    Les rates fugen del vaixell que s'enfonsa.
  3. Icona del comentari de: Pauet a octubre 10, 2022 | 11:22
    Pauet octubre 10, 2022 | 11:22
    De meitats del Segle XIX .... Y la Europea?
  4. Icona del comentari de: Prevaricador a octubre 10, 2022 | 11:51
    Prevaricador octubre 10, 2022 | 11:51
    NO PATIU. LA CASTA MADRILENYA JA LI DEU TENIR PREPARAT UN BON REFUGI ECONÒMIC. "Por los servicios prestados a la patria" clar.
  5. Icona del comentari de: Ricard a octubre 10, 2022 | 12:53
    Ricard octubre 10, 2022 | 12:53
    Els racistes castellans no tenen vergonya. Quants anys portava amb el càrrec caducat? Enèsim cas d'inconstitucionalisme de "constitucionalistes" impune! Miserables criminals.
  6. Icona del comentari de: Gecko a octubre 10, 2022 | 12:54
    Gecko octubre 10, 2022 | 12:54
    La qüestió és perquè aquest individu impresentable ha trigat 4 anys en "dimitir" ? Els caps del poder judicial espanyol l'escullen dos partits espanyols entre els quals el PP, un partit que va votar en contra de l'actual Constitució sacro-espanyola (però, se l'ha fet seva reinterpretant-la i manipulant-la) i alhora un partit espanyol fundat el 1976 per 7 ex-ministres de franco. Aleshores perquè encara hi ha persones que en feu escarafalls i us provoca estranyesa ? Alhora la monarquia borbònica fou imposa per franco mitjançant la llei espanyola BOE-A-1969-915 Ley 62/1969, del 22 de juliol del 1969... Aleshores a què respon l'astorament de molts de vosaltres que us declareu demòcrates i independentistes ? Hi ha coses que se saben des del 1978, 1969, 1939... No s'hi val a reaccionar com si tot d'una descobríssim la sopa d'all. Ens cal amb molta urgència la independència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa