El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC proposa Assumpta Escarp per presidir el Parlament

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha avançat que els socialistes postularan per substituir Laura Borràs al capdavant de la cambra catalana. “Tenim una possibilitat de tenir la presidència. Jugarem fort en aquest sentit”, ha Romero en una entrevista a RTVE. La diputada socialista ha recordat que el PSC és el grup més gran de la cambra –empatat amb ERC– amb 33 diputats. Poc després de les seves declaracions, el partit ha confirmat que la vicepresidenta segona del Parlament, Assumpta Escarp, serà la candidata del PSC.

Romero ha lamentat que la retirada de l’escó a Laura Borràs “arribat tard” i ha lamentat que la dilació d’un final inevitable ha “desprestigiat” la institució. La Mesa del Parlament ha decidit aquest dijous retirar l’acta de diputada a Borràs i ha convocat un ple extraordinari el pròxim divendres 9 de juny per escollir el seu relleu a la presidència del Parlament. Els comuns també han proposat Joan Carles Gallego per presidit la cambra.

Laura Borràs, en la seva compareixença després de la reunió/Rafa Garrido
Laura Borràs en una compareixença al Parlament / ACN

Junts té tots els números de conservar la presidència del Parlament

De moment els únics que no s’han pronunciat —a banda dels partits de la dreta unionista— són ERC i la CUP, que en principi aposten per donar suport al candidat que presenti Junts. El partit de Jordi Turull i Laura Borràs està esperant que la seva presidenta faci una proposta sobre com abordar la nova etapa. Sona amb força el nom de la diputada i exalcaldessa de Vic, Anna Erra, tot i que el nou diputat que substitueix Borràs, el dirigent de Demòcrates Toni Castellà, també havia sonat.

ERC ha dit en diverses ocasions aquests últims dies que la seva aposta és investir el candidat que proposi Junts com a part del nou procés d’acostament entre les dues principals forces independentistes, que negocien amb la CUP, el PDeCAT i els comuns un front unitari per “defensar Catalunya” a les eleccions estatals del pròxim 23 de juliol.  

Comentaris

  1. Icona del comentari de: mala peça a juny 02, 2023 | 09:32
    mala peça juny 02, 2023 | 09:32
    la delegación del psoe a Catalunya, no juga fort, juga brut, molt brut. Cal recordar sempre, que el miguel yzeta, va fundar el tripartido del 155, van fer l'impossible per empresonar a persones innocents, van humiliar els seus familiars, i fins i tot participen en manifestacions de la ultradreta
  2. Icona del comentari de: Ricard a juny 02, 2023 | 11:34
    Ricard juny 02, 2023 | 11:34
    L'únic bo de Romero és la seva fonètica, cosa poc habitual entre socialistes.
  3. Icona del comentari de: Democràcia ! a juny 02, 2023 | 13:31
    Democràcia ! juny 02, 2023 | 13:31
    Els catalans no som espanyols.
  4. Icona del comentari de: Psc = nazis a juny 02, 2023 | 14:59
    Psc = nazis juny 02, 2023 | 14:59
    Això es el que volen aquestes rates nyoles del PSC. Ho porteu clar.
  5. Icona del comentari de: Obol a juny 02, 2023 | 16:57
    Obol juny 02, 2023 | 16:57
    Per proposar que no quedi. Jo proposo que el partit deixi de posar la C al final, com ERC, i que es diguin Delegación del PSOE en el noroeste peninsular. Quin fàstic de gent.
  6. Icona del comentari de: ton c. a juny 02, 2023 | 17:21
    ton c. juny 02, 2023 | 17:21
    home jo proposaría el sr. Pedro Sánchez de president del Parlament, es legal oi?. Segur que surt, vots del PSC, dels Comuns i ERC, ja ho tenim fet, va som-hi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa