El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’independentisme institucional denuncia la “venjança” del Tribunal de Comptes
  • CA

L’independentisme institucional (i ja exinstitucional) ha reaccionat durament contra la decisió del Tribunal de Comptes de rebutjar els avals de l’Institut Català de Finances pels excàrrecs del Govern que van participar en l’acció exterior de la Generalitat. Si bé el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest divendres que darrere d’aquesta maniobra de l’Estat hi ha voluntat de “venjança” i de “repressió contra els catalans, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, s’ha pronunciat en la mateixa direcció.

En una intervenció feta després de l’ofrena floral a la tomba de Lluís Companys, la presidenta de la cambra catalana ha afirmat que Espanya persevera en “no voler ser un Estat de ple dret“. “La repressió continu ben viva, ha denunciat, a més d’assegurar que els avals de l’Institut Català de Finances són “perfectament legals”.

Per altra banda, el president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha denunciat que “la repressió mai s’atura” i ha assegurat que ell i la seva família afrontaran “amb la mateixa dignitat i coratge com la presó” la decisió del Tribunal de Comptes. “No ens rendirem i les generacions que venen després de la nostra tampoc“, ha afirmat Junqueras, després de la tradicional ofrena a la tomba de Lluís Companys en el 81è aniversari del seu afusellament.

El conseller d’Economia, Jaume Giró, també ha parlat de “venjança” en declaracions d’aquest matí a Catalunya Ràdio. “És un escàndol“, ha manifestat, a més d’assenyalar que la delegada instructora de la causa al Tribunal de Comptes, Esperanza Garcia, ha volgut acarnissar-se contra aquests excàrrecs perquè sabia que el PSOE i el PP havien arribat a un pacte per renovar la majoria dels òrgans constitucionals. “Abans de marxar han volgut fer aquest informe”, ha assegurat.

En una altra entrevista, en aquest cas a Rac1, l’exconseller Raül Romeva, ha recordat que aquesta decisió no només afecta el patrimoni dels ex alts càrrecs sinó que posa els fills i filles “en el punt mira”. Considera que la resolució del Tribunal de Comptes no només és un exemple de “venjança” sinó també de “repressió política i econòmica”. Una “persecució” que, segons ha dit, només es pot afrontar a través d’una negociació política. “O aquí no hi ha futur per a ningú“, ha avisat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Verdades como puños a octubre 15, 2021 | 15:13
    Verdades como puños octubre 15, 2021 | 15:13
    A ver, los indepres se pagaron una "fiesta" ilegal que solo ellos querían y la que solo acudieron ellos con el dinero de todos. La justicia les dice que eso es malversación (lógico) y les obliga a devolver el dinero, y estos pretenden que la susodicha devolución la paguemos también entre todos y se indignan porque en su totalitarismo fastizoide son incapaces de entender que en una democracia se trabaja por el bien común de TODOS. Están tan acostumbrados a hacer y deshacer a su antojo en lo que creen que es su cortijo particular (Cataluña) que la democracia les parece una anormalidad. No hay nada más anticatalán que un indepe
  2. Icona del comentari de: Català a octubre 15, 2021 | 15:33
    Català octubre 15, 2021 | 15:33
    Si, si. Però ERC va donant suport al govern espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa