Giró acusa el Tribunal de Comptes de buscar “venjança”

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha carregat durament contra la decisió del Tribunal de Comptes de rebutjar els avals de l’Institut Català de Finances pels excàrrecs del Govern que van participar en l’acció exterior del Govern. “Estem davant d’una decisió política de venjança; és un escàndol“, ha manifestat el cap del Departament en declaracions al Matí de Catalunya Ràdio aquest divendres. Així mateix, ha assenyalat que la delegada instructora de la causa al Tribunal de Comptes, Esperanza Garcia, ha volgut acarnissar-se contra aquests excàrrecs perquè sabia que el PSOE i el PP havien arribat a un pacte per renovar la majoria dels òrgans constitucionals. “Abans de marxar han volgut fer aquest informe”, ha assegurat.

Tots els servidors públics que estan encausats i que ho estaran mereixen que es juguin totes les pilotes d’aquest partit”, ha manifestat també el conseller Giró, que ha anunciat que el recurs de la Generalitat a aquesta decisió del Tribunal de Comptes arribarà “entre aquest divendres i dilluns“. Així mateix, ha opinat que el Govern té el deure d’arribar “fins el final” en aquesta qüestió i mirar d’esgotar totes les vies perquè s’acceptin uns avals que compten amb el suport d’un “decret llei de fons complementari que és legal i vigent, perquè el Tribunal Constitucional no l’ha impugnat”.

Preguntat per si una alternativa a aquesta situació seria que un banc entrés al terreny de joc, Giró ha manifestat que “no ajuda” que a Catalunya “a dia d’avui no tenim cap entitat financera amb seu a Catalunya, quan fa només onze anys, el 2010, en teníem 11“. Ha insistit, però, que “l’Institut Català de Finances ha fet el que està previst al decret llei, de manera totalment legítima”. El conseller ha insistit que aquesta decisió ha estat política i que ha volgut complicar la vida als excàrrecs del Govern.

Comentaris

  Veterà antifranquista. Octubre 15, 2021 | 08:52
  I doncs, què us pensàveu?
  miquel puigpelat Octubre 15, 2021 | 10:14
  Tots sabem que és així. Com que no poden atacar les idees, ataquen les persones amb total impunitat. Ara veurem com es comporta ERC davant d'aquesta implacable persecussió i venjança cap als diigents catalans.
  Zapatero a tus zapatos Octubre 15, 2021 | 11:03
  Giró, dóna-li a Argimon els diners que et demana per arreglar la Sanitat Pública que amb tant d'esforç van desmuntar els corrupgents i no et fiquis on no et cridan; tu als teus diners públics per a la "res publica", no per pagar els comptes d'amiguets y coleguis malversadors.
  X2 Octubre 15, 2021 | 11:26
  Com potser que aquestes màfies familiars que composen el grup de feixistes del auto denominat "Jutjat" de comptes, pugui prendre decisions venjatives, típiques de delinqüents i que l'estat espanyol ho permeti

Nou comentari