El Govern es va comprometre fa més de tres mesos a augmentar les inspeccions a les escoles per garantir que es compleixi la immersió lingüística i, de moment, no se n’ha fet cap. Aquesta va ser la denúncia que va fer la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) a El Món ara fa una setmana. Però la indignació d’aquest sindicat d’estudiants ha crescut un esglaó més en rebre la confirmació del departament que el conseller no va donar cap ordre per escrit perquè comencessin aquestes inspeccions, sinó que només va ser una “comunicació oral”. És la resposta que ha donat la cap del Gabinet Tècnic de la Unitat d’Informació del Departament d’Educació, Lorena Elvira Ayuso, a la sol·licitud d’informació pública que va fer la FNEC per via de la llei de transparència.

El full principal de la resposta d'Educació a la petició d'informació pública de la FNEC sobre les inspeccions en escoles per comprovar el compliment de la immersió lingüística
El full principal de la resposta d’Educació a la petició d’informació pública de la FNEC sobre les inspeccions en escoles per comprovar el compliment de la immersió lingüística

El 21 de desembre del 2021, un mes després que el Tribunal Suprem confirmés la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga els centres educatius a fer un 25% d’hores lectives en castellà, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va prometre després de la cimera per la llengua que al dia següent “donaria ordre” de començar les inspeccions per assegurar el compliment de la immersió. Aquesta ordre, segons confirma el document d’Educació amb què respon a la FNEC, va ser una “comunicació oral”, el que impedeix confirmar si realment va ser així.

El Govern “no fa el que diu”

Això és el que denuncia la FNEC, que primerament va rebre com a resposta que “l’actuació de supervisió la realitza l’inspector o inspectora dins del marc de les visites ordinàries i està planificada entre el segon i el tercer trimestre” i ara, en demanar l’ordre, ha vist que no se’n va fer cap per escrit. Segons el president de la FNEC, Ferran Piqué, aquestes dues respostes demostren que el Govern “no està fent el que diu” i per tant “no està blindant el català a les aules”.

Davant això, la FNEC reitera la crida a tots els estudiants de Catalunya que facin vaga el pròxim 23 de març per defensar el català a l’escola. “El Govern no està fent prou per redreçar la situació del català a l’escola, per començar no està fent ni el que es va comprometre a fer. Ens va dir que farien una cosa, i ni la van fer ni l’ordre que ens van dir que havien donat existia”, denuncia el president del sindicat d’estudiants.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Jordi (Català i Suís) a març 18, 2022 | 18:42
  Jordi (Català i Suís) març 18, 2022 | 18:42
  Ni ho han fet des de fa 40 anys quan varen iniciar la immersió, ni ho faran ara. Tots aquests paràsits són els mateixos polítics regionalistes reciclats en falsos independentistes. Enguany els podríem anomenar els Nous Botiflers i el Nou Botiflerisme. Si mai no han pas volgut aplicar la llei que ells mateixos varen aprovar al Parlament i que fins i tot el TC dels Espanyols va donar el vist-i-plau fa molts anys, és Impossible que aquestes miserables elits de pa sucat amb oli liderin la Independència. Només cerquen els salaris mensuals per a ells, per a la gent dels seu partit i per a tots els amics i coneguts, la majoria als mitjans diversos per engreixar els eixos de l'afalagament mediàtic.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 19, 2022 | 16:45
   Pere Llimonera i Citronell març 19, 2022 | 16:45
   LO mejor seria eliminar la "inmersión" y el adoctrinamiento que lleva implícito y sustituirla por un sistema realmente valido para los chicos y Democrático, aunque supongo que los sectarios y totalitarios N0 estarán muy de acuerdo... Hay cosas, ideas y razonamientos de Libertad y Democracia, que cuestan meter dentro de la Mollera del 'feixista'... No entienden que los chicos tienen el Derecho de estudiar en su lengua materna y el deber de conocer la lengua oficial y común del País... No puede ser ademas que salgan analfabetos funcionales en una de las dos lenguas oficiales de Catalunya...
 2. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a març 18, 2022 | 18:50
  Tripartit no, gràcies març 18, 2022 | 18:50
  El governet de Vichy, controlat per Esquerra Republicana Caspanyola i el sector autonomista de JUNTS no té cap interès en defensar la llengua catalana. Defensen el seu sou i la seva trona i ja se sap que la millor manera de defensar-los és tenir contents els amos colonialistes.
 3. Icona del comentari de: Erc, la indignitat putinesca del junqueras a març 18, 2022 | 19:00
  Erc, la indignitat putinesca del junqueras març 18, 2022 | 19:00
  Tete maragall es va carregar la immersió, pur franquisme ERÑ. Cambray Cara al Sol, el sergio de españa, del QUINTETO DE LES MAMELLES D'ECONOMIA I ESTRUCTURES DEL BURDELL DEL JUNQUERAS
 4. Icona del comentari de: VERGONYA a març 18, 2022 | 19:03
  VERGONYA març 18, 2022 | 19:03
  Estem en mans d'inútils i garrulos. Això no té res a veure amb la independència de Catalunya sinò amb la destrucció del poble català, començant per la mainada escolar.
 5. Icona del comentari de: Maria a març 18, 2022 | 19:03
  Maria març 18, 2022 | 19:03
  En Joan Mangues del sindicat Intersindical de l'Anoia i fervorós defensor d'erc se'n preocuparà, no patiu. Si seguiu les seves xarxes socials veureu que no ha piulat res de les vagues del professorat d'aquesta setmana... com és nota que el conseller és de la seva corda. La secta del Junqui va flitran gent a tot arreu per tenir-ho tot controlat. Els sindicats no haurien d'acceptar militants de partits polítics en les seves associacions. Per aquest motiu no m'afiliaré en un sindicat on hi hagi un Mangues.
 6. Icona del comentari de: Manel de Manresa a març 18, 2022 | 19:21
  Manel de Manresa març 18, 2022 | 19:21
  Una vegada arribat al poder esquerra es va treien la màscara. Cada vegada es veu que la política que fa la podria fer qualsevol partit espanyolista, només difereixen dels escarafalls i la posada en escena fent creure a més d'un que ells si són autèntics independentistes.... només wue no tenem presa i es poden esperar 300 anys més sempre que manin ells.
 7. Icona del comentari de: Holii a març 18, 2022 | 19:58
  Holii març 18, 2022 | 19:58
  Holiii
 8. Icona del comentari de: Gonzalo a març 18, 2022 | 20:00
  Gonzalo març 18, 2022 | 20:00
  Ay, dios mío...que vamos a hacer con tractorlandia y con los tractorianos...paciencia, señor, paciencia.
 9. Icona del comentari de: Jan a març 19, 2022 | 00:49
  Jan març 19, 2022 | 00:49
  Aquesta puta gestoria d’ERC a Catalunya ens està matant la llengua. I els polítics encara anant de genolls a Madrid per demanar les engrunes
 10. Icona del comentari de: Marta Vilaltella a març 19, 2022 | 07:00
  Marta Vilaltella març 19, 2022 | 07:00
  Per erc el català es una nosa que cal exterminar, com ja va fer el neo.franquista junqueras al seu pueblo San Vicente de sus huertos. Erc genocidi del catslà, franquisme.junqueras

Nou comentari

Comparteix