El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junts denuncia el PSC per posar cartells a Girona el dia de reflexió

Junts ha denunciat aquest dissabte davant la Junta Electoral Central (JEC) una col·locació de cartells de l’alcaldable del PSC a Girona “una vegada ja s’havia acabat la campanya electoral i usant un vehicle oficial de l’Ajuntament de Barcelona”. Segons informa Junts en un comunicat en la jornada de reflexió de les eleccions municipals, el fet va passar aquest dissabte de matinada a Girona quan una persona “va sortir d’una furgoneta blanca logotipada per l’Ajuntament de Barcelona per a penjar el cartell de Sílvia Paneque i va acabar la seva tasca a les 2.06 d’avui dissabte en un carrer de Girona”.

El partit al·lega una presumpta doble infracció de la normativa electoral: la prohibició d’usos de recursos d’una institució pública per a fer propaganda electoral i la prohibició de qualsevol acte de campanya el dia de reflexió.

72.470 vots per correu

A menys de 12 hores per començar les votacions un total de 72.470 persones a Catalunya ja han votat per correu a les eleccions municipals del 28-M, segons dades de Correus. Aquests vots són 20.277 menys dels que ho van fer a les eleccions del 2019, que van coincidir amb les Europees.

Aquest dijous 25 de maig va acabar el termini perquè les persones que l’havien sol·licitat poguessin entregar el seu vot a una oficina de Correus. Un total de 80.189 persones havien fet la petició d’aquest mètode de votació, per tant, hi ha 7.719 persones que ho havien demanat, però no han dipositat el seu vot dins del termini establert. Per províncies, a Barcelona han votat per correu 54.261 persones; 5.885 a Girona; 5.563 a Lleida, i 6.761 a Tarragona.

En les eleccions municipals del 2019, a Catalunya van votar per correu 92.747 persones, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE). 65.172 persones a la província de Barcelona; 10.309 a la de Tarragona; 8.237 a la de Lleida; i 9.029 a la de Girona.

Més notícies
El líder d'ERC Oriol Junqueras i el líder de JxCat Carles Puigdemont a Waterloo, a Bèlgica, el 7 de juliol de 2021. / ACN
Cinc escenaris del 28-M amb pugna entre Junts i ERC per l’hegemonia independentista
Notícia: Cinc escenaris del 28-M amb pugna entre Junts i ERC per l’hegemonia independentista
Comparteix
Les eleccions municipals seran una nova prova de foc per entendre el grau de trencament entre les dues principals formacions de l'independentisme
Un cotxe dels Mossos d'Esquadra | EP
Dos detinguts per agredir greument un home a Batea
Notícia: Dos detinguts per agredir greument un home a Batea
Comparteix
Els joves estan acusats d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa
Cartells amb el lema 'Spain, sit and talk' del Tsunami Democràtic a l'inici del clàssic al Camp Nou entre estelades | ACN
Una botiga de joguines i un futbolista egipci, ‘sospitosos’ de terrorisme pel Tsunami Democràtic
Notícia: Una botiga de joguines i un futbolista egipci, ‘sospitosos’ de terrorisme pel Tsunami Democràtic
Comparteix
Les surrealistes comissions rogatòries enviades al Regne Unit i els Països Baixos per l'Audiència Nacional espanyola
Imatge d'una finca cremada al Pont de Vilomara / ACN
Els propietaris forestals alerten que el bosc continua sent “un polvorí”
Notícia: Els propietaris forestals alerten que el bosc continua sent “un polvorí”
Comparteix
Les pluges dels darrers dies han ajudat a reduir l'estrès hídric, però que ni de bon tros han estat suficients per sortir d'una situació extrema

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Acrata. a maig 28, 2023 | 07:11
    Acrata. maig 28, 2023 | 07:11
    Us fa extrany?. Els polítics son els que millor saben que, les normes i reglaments hi son per a ser vulnerats. I ho posen a la pràctica, així de senzill.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa