El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La “cuina” de la policia patriòtica: “Jo em quedo el seguiment a Forcadell”

La policia patriòtica es reunia, valorava la informació recollida i proposava com s’havien de “cuinar” els informes, els atestats o les filtracions de la premsa de l‘Operació Catalunya. Així es desprèn de les reunions i les gravacions a què ha tingut El Món sobre l’ofensiva total que es va dur a terme contra el Procés abans de la consulta del 9 de novembre del 2014, arran del pacte de governabilitat signat entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president d’ERC, Oriol Junqueras, després de les eleccions de novembre del 2012. A la cuina es repartien fins i tot, els seguiments, com els de Carme Forcadell, aleshores presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana. 

És el 4 de març del 2014. El pinyol de la policia patriòtica es reuneix al despatx del director adjunt operatiu (DAO), el màxim comandament uniformat del Cos Nacional de Policia, Eugenio Pino. És una trobada de situació, en què han de posar en comú la informació obtinguda en les darreres setmanes. En aquesta trobada valoren des dels informes del Consell Assessor per la Transició Nacional a la llei de consultes, i sistematitzen la informació amb resums per decidir com s’ha de procedir amb aquesta informació. 

“Consell de savis dels collons”

A més de Pino, hi són presents el coordinador de l’Operació Catalunya, el comissari d’intel·ligència José Manuel Villarejo; el poderós cap de la Divisió d’Afers Interns, Marcelino Martín Blas; i el cap d’informació a Barcelona, Pedro Esteban, que és qui comença a repassar els punts de l’ordre del dia de la informació obtinguda. Esteban explica als seus comandaments –es refereix a Pino com a “jefe”– que s’estan bastint “instruments com si [Catalunya] fos un Estat propi”. Pino li demana un resum. Una idea a què s’abonen Marcelino Martín Blas i Villarejo. De fet, Esteban diu que ja ho fa perquè sinó “pararia boig”. 

Part de la conversa entre Pino, Villarejo, esteban i Martín Blas sobre com cuinaven els atestats de la policia patriòtica/QS

Martín Blas repassa els papers i lamenta que els membres del Consell Assessor per la Transició Nacional “no paren”. Al capdavall, els descriu com un “consell de savis dels collons”. Esteban prossegueix i els indica que ha fet un recull de totes les denúncies contra corrupteles de Convergència i Unió, tant les que han estat publicades com les que no. “Això sí que es pot filtrar!”, comenta Pino. Martín Blas ho té clar: “Això es cuina i ja està”. Fins i tot apunten com poden fer de les seves amb informació obtinguda a Andorra, de la Banca Mora o la “Banca Andorrana”. En aquest sentit, Martín Blas apunta que ja ha demanat un informe al Servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals del Banc d’Espanya. 

Part de la conversa entre Pino, Villarejo, esteban i Martín Blas sobre com cuinaven els atestats de la policia patriòtica/i buscaven informació a Andorra/QS

Carme Forcadell, objecte de desig

En el repartiment de tasques, els policies detallen que es divideixen els seguiments. Esteban ho explica i Martín Blas demana als seus companys quedar-se l’informe del seguiment de Carme Forcadell, aleshores presidenta de l’ANC. Uns seguiments que després posaran en comú “amb els altres seguiments” perquè “uns segueixen alguns i altres uns altres”. 

Part de la conversa entre Pino, Esteban, Martín Blas i Villarejo on es reparteixen la informació sobre Forcadell/QS

Pacte Nacional del Dret de a Decidir 

La policia patriòtica també va elaborar un informe sobre el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, l’entitat que agrupava entitats de la societat civil, sindicats, patronals, col·legis professionals i partits en favor d’una consulta. Detallen que tenen tota la informació dels participants i dels seus integrants i que ara “cal treure’n el tall”.  La reunió és més llarga. Continuarà.

Part de la conversa entre Pino, Villarejo, Martín Blas i Esteban sobre el Pacte nacional del Dret a Decidir/Quico Sallés
Més notícies
El comissari Villarejo i el seu advocat, en una compareixença/Ricardo Rubio

El jutge salva del cas Villarejo l’energètica on treballa l’excap del CNI

Notícia: El jutge salva del cas Villarejo l’energètica on treballa l’excap del CNI
Comparteix
García Castellón sobreseu la causa contra Iberdrola per l’espionatge a una altra empresa
Notícia: El jutge salva del cas Villarejo l’energètica on treballa l’excap del CNI - Mobile
L'exfiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, amic de Villarejo/EP

El fiscal general de ‘más dura será la caída’ demanava favors a Villarejo 

Notícia: El fiscal general de ‘más dura será la caída’ demanava favors a Villarejo 
Comparteix
ÀUDIOS | Una conversa entre José Manuel Maza i el comissari mostra la confiança que es tenien
Notícia: El fiscal general de ‘más dura será la caída’ demanava favors a Villarejo  - Mobile
Eugenio Pino, enmig de la imatge, en una compareixença al Congrés de Diputats/EP

L’excap de la policia patriòtica implora al Suprem l’absolució en el cas del ‘pendrive’ dels Pujol

Notícia: L’excap de la policia patriòtica implora al Suprem l’absolució en el cas del ‘pendrive’ dels Pujol
Comparteix
Eugenio Pino presenta un recurs de cassació en què desvia la possible responsabilitat cap al jutge instructor
Notícia: L’excap de la policia patriòtica implora al Suprem l’absolució en el cas del ‘pendrive’ dels Pujol - Mobile
L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, en una roda de premsa / ACN

Forcadell demana a Borràs que pensi en el Parlament i no en ella mateixa

Notícia: Forcadell demana a Borràs que pensi en el Parlament i no en ella mateixa
Comparteix
L'expresidenta del Parlament demana que posi per sobre els interessos del Parlament
Notícia: Forcadell demana a Borràs que pensi en el Parlament i no en ella mateixa - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Varist a juliol 31, 2022 | 20:59
  Varist juliol 31, 2022 | 20:59
  En van pelar massa pocs d,aquests porcs.
 2. Icona del comentari de: fervent devot de sant Kalashnikov a juliol 31, 2022 | 20:59
  fervent devot de sant Kalashnikov juliol 31, 2022 | 20:59
  El fet que aquesta gentussa segueixi respirant és una vergonya que ens hauria de fer reflexionar a tots plegats. Som patriotes o caguetes? Doncs això!
  • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a agost 01, 2022 | 11:16
   Doctor Strangelove agost 01, 2022 | 11:16
   Tu segur que ets un cagat que no et deus poder ni moure. Ets el paradigma d'allò que diu "perro ladrador, poco mordedor". A vés a tocar-te una estona, tarat!
   • Icona del comentari de: fervent devot de sant Kalashnikov a agost 01, 2022 | 15:17
    fervent devot de sant Kalashnikov agost 01, 2022 | 15:17
    De cagats, d'indepes, no en queda ni un (a excepció dels polítics, és clar): vam votar amb el cap ben alt i l'alè dels piolins al clatell i hem fet córrer cames ajudeu-me a la merdosa polisia nasioná a via Laietana. Vés que no siguis el proper, tros d'imbècil espaÑol!
 3. Icona del comentari de: Gecko a juliol 31, 2022 | 21:48
  Gecko juliol 31, 2022 | 21:48
  La millor resposta que podem donar al putrefacte, trampós i fals estat espanyol, i als seus adeptes més ultra-xovinistes, és continuar el procés cap a la independència fins al final. La resta és embolicar la troca per a no canvi res. Si molts de catalans ho volem, entre tots aconseguirem fer efectiva la independència i la república catalana. Seguim !
 4. Icona del comentari de: ciutadà a agost 01, 2022 | 05:25
  ciutadà agost 01, 2022 | 05:25
  Es fan públiques totes aquestes trames corruptes, i els espanyols responen: "si, nosaltres fem i hem fet tot aixó. I què?."Doncs que poden seguir fent sense cap problema; tenen el recolzament incodicional dels estats europeus.
  • Icona del comentari de: Rosa a agost 01, 2022 | 15:35
   Rosa agost 01, 2022 | 15:35
   I el dels seus socis d'ER que ja els poden espiar, humiliar i pixar-hi a sobre que ells ni s'imputen. I és que la pela és la pela i la meitat del partit viuen del momo de la política. Què farien pobrets si haguessin de treballar?
 5. Icona del comentari de: Josep a agost 01, 2022 | 07:32
  Josep agost 01, 2022 | 07:32
  i en patufet barrufet segeix llepant la tita del pedrosanxes
 6. Icona del comentari de: Independentista a agost 01, 2022 | 08:05
  Independentista agost 01, 2022 | 08:05
  Si, Gecko: els nostres lampedusians polítics és el que volen. Qué tot segueixi igual, Sobre tot els seu sou i els seus privilegis.
 7. Icona del comentari de: Poppropopo a agost 01, 2022 | 10:38
  Poppropopo agost 01, 2022 | 10:38
  Porque cojones tiene tanto apoyo esta mierda de ecspañia?
 8. Icona del comentari de: Cal treure a aquests anestessiadors entregats al estadopodrit que ocupen la Generalitat. a agost 01, 2022 | 22:05
  Cal treure a aquests anestessiadors entregats al estadopodrit que ocupen la Generalitat. agost 01, 2022 | 22:05
  Cal trobar la manera de fer caure els polítics traïdors que tenim a la Generalitat155. Jo tinc clar que no votaré. Els partits estan demostrant tanta covardia i traïció que no mereixen cap vot. Si a les properes eleccións perden, pujaran partits obertament españols, igual que ells. Llavors veurem molts d'aquests "polítics independentistes" afiliar-se al psc, comuns, pp i a box. I d'altres perdran les cadires, que és l'únic que els importa. I deprés, encendre el carrer. Cal treure a aquests anestessiadors entregats al estadopodrit que ocupen la Generalitat.
 9. Icona del comentari de: Observador a agost 02, 2022 | 08:01
  Observador agost 02, 2022 | 08:01
  Si treiem el polítics traïdors que hi ha, en vindràn uns altres que faràn exactament el mateix. La política és aixó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa