El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Israel i Marroc prohibeixen l’entrada al país per la variant òmicron
  • CA

Israel i Marroc han decidit prohibir l’entrada d’estrangers al país durant 15 dies per intentar contenir l’arribada de la nova variant de coronavirus, batejada òmicron per l’Organització Mundial de la Salut. La decisió arriba mentre continuen creixent els casos d’aquesta nova variant que ja s’ha detectat en diversos països europeus.

La nova variant de la Covid-19 que va sorgir en països africans, segons s’ha anunciat aquesta setmana, ha acabat desfermant una onada de nerviosisme global, que està impactant també fins i tot en les borses mundials: s’han registrat caigudes des del Dow Jones a l’Íbex 35 i Tòquio.

El primer cas a Europa de la nova variant es va confirmar a Bèlgica, en una dona adulta jove no vacunada que va desenvolupar símptomes lleus semblants a la grip 11 dies després de viatjar a Egipte via Turquia. La pacient no va informar de cap enllaç amb Sud-àfrica ni amb altres països del sud d’Àfrica. Cap dels seus familiars ha desenvolupat símptomes. Es va dir que el pacient tenia una càrrega viral elevada en el moment del diagnòstic per part dels investigadors de les universitats, KU Leuven i UZ Leuven.

El govern de l’estat de Hesse, a l’oest d’Alemanya, va anunciar aquest dissabte que també ha detectat un cas de la nova variant del covid-19. La nova mutació “ha arribat molt probablement” al país, deia un missatge a Twitter del ministre d’Afers Socials de Hesse, Kai Klose. “Ahir a la nit les mutacions típiques òmicron es van trobar en un viatger procedent de Sud-àfrica”, va piular Klose. La persona sospitosa de ser portadora d’aquesta variant s’ha aïllat a casa seva a l’espera de confirmar que es tracta de la variant òmicron.

El ministre de Salut del Regne Unit, Sajid Javid, va confirmar aquest dissabte dos casos de la nova variant considerada com a “preocupant” per l’OMS per les seves mutacions. Els casos van ser identificats a les localitats de Chelmsford i a Nottingham, que ara són escenari de proves addicionals a la població per a identificar més possibles casos, segons va informar el ministre en declaracions a la cadena BBC. A més, Javid va anunciar la incorporació d’altres quatre països africans a la llista vermella de viatges del Regne Unit: Angola, Malaui, Moçambic i Zàmbia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa