El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alemanya detecta el segon cas de la nova variant a Europa
  • CA

El govern de l’estat de Hesse, a l’oest d’Alemanya, ha anunciat aquest dissabte que ha detectat un cas de la nova variant del covid-19, batejada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com a òmicron. La nova mutació “ha arribat molt probablement” al país, segons un missatge a Twitter del ministre d’Afers Socials de Hesse, Kai Klose. “Ahir a la nit les mutacions típiques òmicron es van trobar en un viatger procedent de Sud-àfrica”, ha piulat Klose. La persona sospitosa de ser portadora d’aquesta variant s’ha aïllat a casa seva a l’espera de confirmar que es tracta de la variant òmicron.

Tot i que encara s’està comprovant si realment és un cas de la nova variant sud-africana, les autoritats d’Alemanya estan convençudes que la persona n’és portadora. Si es confirma el que les autoritats alemanyes temen seria el primer cas de la nova variant al país i el segon a Europa.

Aquest divendres es va identificar un primer cas a Europa de la nova variant de Covid-19 a Bèlgica en una dona adulta jove no vacunada que va desenvolupar símptomes lleus semblants a la grip 11 dies després de viatjar a Egipte via Turquia. La pacient no va informar de cap enllaç amb Sud-àfrica ni amb altres països del sud d’Àfrica. Cap dels seus familiars ha desenvolupat símptomes. Es va dir que el pacient tenia una càrrega viral elevada en el moment del diagnòstic per part dels investigadors de les universitats, KU Leuven i UZ Leuven, avança el diari britànic The Guardian.

Un altre cas s’ha identificat fora del continent africà, però a Israel, país que ha imposat una prohibició de viatjar que cobreix la major part d’Àfrica després de la detecció de la nova variant B.1.1.529 a Sud-àfrica, que podria ser més contagiosa que la soca Delta. “Actualment estem a les portes d’un estat d’emergència”, ha dit divendres el primer ministre Naftali Bennett, segons un comunicat del seu despatx, abans d’ampliar la prohibició que va anunciar dijous sobre l’entrada d’estrangers de set països africans i israelians.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa